NK Čelik je samo jednom rečenicom dao odgovor na status Sivca i mogući prelazak u Željezničar

Navijači su razočarani zbog poteza Sivca, a ranije je dobio priznanje "Ponos Čelika"

NK Čelik je samo jednom rečenicom dao odgovor na status Sivca i mogući prelazak u Željezničar

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Da li će Eldar Sivac u drugom dijelu sezone nositi dres Čelika, veliko je pitanje.

Sivac je ove zime izrazio želju da pređe u FK Željezničar, čak je i trenirao sa Plavima, što su navijači Čelika i brzo zapazili, te objavili na društvenim mrežama.

Nazvali su ga izdajicom i smatraju da treba biti kažnjen za to, te da mu se ne smije dozvoliti transfer u redove njima veoma mrskog rivala.

Šta će od svega biti, ostaje da se vidi, no jasno je da Sivac baš i nije poželjan u Zenici, iako naravno treba 'spustiti loptu', te pronaći najbolje rješenje za sve tri strane.

Transferi u svijetu nogometa pa i u redove ljutih rivala su svakodnevnica, a naravno i postoji kazna za svako kršenje pravila kluba, ako su se ista desila, a čini se da u ovom slučaju jesu, jer je nogometaš i pored ugovora otišao u drugi klub, vjerovatno smatrajući da će transfer biti realiziran.

Oglasi

Dok navijači Čelika 'rigaju' vatru, NK Čelik se oglasio sa jasnom porukom. Jasno je da se odnosila na Sivca koji iza sebe ima kvalitetnu polusezonu, a prethodne godine dobio je i priznanje "Ponos Čelika".

"Klub je iznad svakog pojedinca", stoji u objavi na zvaničnoj facebook stranici.

Klub je iznad svakog pojedinca!

Posted by NK Čelik Zenica on Friday, February 2, 2024

Navijači su komentarima  također pisali da se klub mora poštovati, a pojedini čak kazali i to da ovaj potez neće zaboraviti 24-godišnjaku.

"Podrška Upravi, a Sivac je nasjeo na priče Šabića i njemu sličnih", jedan je od komentara.

Oglasi

"Samo oštro, niko nije veći od kluba", "počele su se okupljati hijene. podrška upravi", "vrati trofej Eldare", "divan momak, ako je došlo do nesporazuma ne treba ga sada razapinjati", samo su neki od komentara.

Ono što je zanimljivo jeste da su navijači Čelika složni u tome da trenutna Uprava zaslužuje puno podrška, a upravo na temu mogućeg odlaska Sivca govorio je direktor Emir Čerim prije samo par dana.

"Eldar je igrač Čelika, pod ugovorom je i to je to. Bilo je razgovora, ali trenutno vam mogu reći da je sve stalo. Nema ništa konkretno, on ima ugovor, doduše amaterski, a mi smo tražili odštetu. To je simbolična cifra, no sve je tada stalo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ponuđeni su nam neki igrači na posudbu, te i neki procenti za dalje, to je to što vam mogu reći na ovu temu", kazao je Čerim za SportSport.

Sivac je standardan u redovima Zeničana, te ima 14 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao je dvije asistencije. Na Grbavici se prema svemu sudeći neće skrasiti, bar ove zime, jer je Željezničar otputovao u Međugorje i skoro kompletirao igrački kadar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
San im djeci zaigrati za Želju. U kakvom su oni onda kanalu hahahaha
2 5
Bobinho1987
Dobrodosao ti nama momcino,a ovi ce dobiti obestecenje,nemojte plakati
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi