Sarajevo nakon penala prošlo Slobodu: Iliev junak bordo tima!
Vatreno je bilo na Tušnju

Uzbudljivo je bilo na Tušnju

Sarajevo nakon penala prošlo Slobodu: Iliev junak bordo tima!

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

U okviru osmine finala Kupa naše zemlje danas su na Tušnju snage odmjerili stari rivali Sloboda i Sarajevo.

Na kraju je završilo 1:1, a nakon penala sretniji i spretniji bili su nogometaši Sarajeva te prošli dalje.

Sloboda je prva zaprijetila, ali pokušaj Dilavera sigurno brani Iliev. Sloboda je dobro stajala pola sata igre, Sarajevo uspjelo doći do incijative, no bez većih opasnosti po gol Tuzlaka.

U 30. minuti Muminović dobro interveniše ispred Oliveire, a zatim se zatresla mreža Slobode. Hasić je lijepo primio dug pas, ušao u kazneni prostor i rutinski pored Muminovića poslao loptu u mrežu.

Navijači Sarajeva su znali proslaviti ovaj pogodak, a stigli su u velikom broju na Tušanj. Pred sami kraj prvog dijela prijeti Dervišagić, ide to preko gola Sarajeva.

Oglasi

Sloboda je napravila blagi pritisak u nastavku i to se isplatilo već u 52. minuti. Dervišagić je centrirao, a Delić se dobro snalazi i pogađa. Nakon toga loša reakcija Ilieva, no nisu to iskoristili igrači Slobode koji su tako mogli do potpunog preokreta.

Nakon toga bez većih uzbuđenja, a tek u 70. minuti Ziljkić šutira, no lagan je to plijen bio za golmana Slobode Muminovića. Uzvratio je Delić, ali Iliev je bio siguran.

U 77. minuti velika šansa za Sarajevo, Hasić za Čatakvića, Muminović sjajno brani i spašava svoju mrežu. Nakon toga i Hasić pokušava, ali bez opasnosti po gol Slobode, člana Prve lige FBiH.

Pred kraj i dosta tenzija, dosta nervoze na terenu, što je i sasvim očekivano u ovakvim utakmicama, posebno kada je rezultat neizvjestan.

U 87. minuti novi pokušaj Čatakovića, ali i to je odbranio Azir Muminović. Ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Oglasi

Ziljkić je prvi šutirao, te pogodio za vodstvo svog tima. Kod Slobode loptu je uzeo iskusni Hadžanović, ali Iliev je pročitao njegov jako loš pokušaj.  Nakon toga Čataković je siguran i Sarajevo je imalo dvostruku prednost.  Kalesić je za Slobodu šutirao i pogodio, iako je Iliev pogodio stranu.

Kod Sarajeva je zatim loptu uzeo Penaranda, te se obrukao, a htio je atraktivno panenkom pogoditi. Kod Slobode loptu je uzeo Merdović koji je tek ušao na samom kraju, ali je Iliev i to odbranio. Nakon toga Julardžija uzima loptu, šutira, te sigurno pogađa. Kod Slobode šutirao je Kenan Delić, morao je pogoditi kako bi ostavio svoj tim u životu, te je to i uspio, iako je Iliev skoro bio na lopti.

Zatim je Marin Aničić uzeo loptu i pogodio za pobjedu svog tima.

Osmina finala Kupa BiH, jedna utakmica:

FK Sloboda - FK Sarajevo 1:1, penali 3:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloboda: Muminović, Hadžibeganović, Ćivić, Vulić, Hasanbegović, Kurtalić, Delić, Dervišagić, Husejinović, Dilaver, Hadžanović.

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Renan, Penaranda, Kyeremeh, Hasić, Julardžija, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Strasno losa igra,bezidejno,nepovezano, bez zara i zelje. Hasic je odigro dobro, Ilievu svaka cast sto nas je spasio. Penaranda nije bas dobar s glavom. Keremeh naprijed solidno nazad ocajno. Mustafic je realno mogo crveni dobit, frajera danas nije bilo na utakmici prelos je bio. Nadat se da ce se malo slozit, ovo danas je katastrofa, kakvi smo bili.
7 0
plemic
nikad sreće za klub koji je uništio udarnik i slobodu i na njihvoj reputaciji stvorio nekakav torpedo kasnije preimenovan ... kad-tad sve dođe na naplatu.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti