Skender zadovoljan, ali oprezan - Rožman naglašavao da ova ekipa Sarajeva može puno
FOTO: T. Hebib

Press konferencija nakon utakmica na Koševu

Skender zadovoljan, ali oprezan - Rožman naglašavao da ova ekipa Sarajeva može puno

Haris Zilić

Duel 19. kola WWin lige danas su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrali FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, a utakmica je končana rezultatom 3:1 u korist gostiju sa Pecare.

Po završetku meča održana je zvanična press konferencija na kojoj su se medijima obratili treneri oba tima Simon Rožman i Dino Skender koji su dali komentar utakmice.

Prvi je riječ imao trener gostiju, Dino Seknder.

"Čestitam igračima na odličnoj utakmici i na vjerovanju da možemo ovdje pobijediti. Znamo da smo imali dug niz bez pobjede, zato je bilo bitno vjerovati. Čestitam, stvarno su svi dali doprinos, mogu biti sretan", rekao je Skender i dodao:

"Ja vjerujem od prvog dana u ovu ekipu. Komunicirao sam sa ljudima u klubu, vjerujem da možemo i više od ovog, idemo kolo po kolo. Nećemo padati u euforiju, ostat ćemo na zemlji. Držali smo se plana vrhunski i momci su odradili lavovski posao."

"Znali smo da Sarajevo ima vrhunske ofanzivce, znali smo šta treba raditi kad imamo loptu. Bilo je bitno da se prepadnemo situacija i opet kažem sve je odrađeno na vrhunskom nivou. Najbitnije je da budemo mentalno jaki, nećemo još igrati na domaćem terneu, uhvatit ćemo svaki naredni izazov, tako i meč protiv Željezničara. Idemo dan po dan."

Oglasi

Nakon toga medijima se obratio trener FK Sarajevo, Simon Rožman.

"Čestitke Širokom na pobjedi. Imali smo solidno prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo loše otvorili, eurogol nam je odsjekao noge. Moramo bolje", rekao je Rožman i nastavio:

"Ja uvijek imam pravo da kažem što vidim. Nijedna utakmica nije bila spektakularna. Ko ima veći posjed, ima i veću šansu da griješi. Imali smo usporen protok lopte. Kad su nam zabili gol sve je krenulo u drugom smjeru."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne slažem se da se ništa ne vidi. Želimo na domaćem terenu držati loptu, ali moramo ići na rizik. Kad se uvuče tenzija, onda počne pritisak navijača, igrači bježe od lopte i to je tako. Svako od igrača će dobiti priliku. Ne možemo zabraniti nikom da dribla."

"Imamo puno prostora za napredak. Igrači nisu u najboljoj formi. Ova ekipa može puno. Analizirat ćemo zašto smo uputili prvi udarac u okvir gola tek u 88. minuti."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582647693
Pa buraz ako ova ekipa moze puno onda je do tebe ne razumijem pa grob ga **** milone ste ulozili u klub pasa niste uspjeli spojiti iz utakmice u utakmicu lafo bit ce bolja igra te igre ni na vidiku al zato neka su vrqncic i balta belaj a rahiticni penranda ko bez glave skakuce a jadni ziljkic meda ne moze tobejarabi
2 1
papagaj
Rece trener BOSANSKOG REALAAAAA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi