Prekršena je uslovna kazna, Koševo će biti prazno
Detalj sa današnjeg susreta Sarajevo - Široki Brijeg (1:3)

Čeka se službena odluka

Prekršena je uslovna kazna, Koševo će biti prazno

Adnan Beganović

Današnji susret Sarajeva i Širokog Brijega koji su gosti riješili u svoju korist (3:1) imao je i svoje treće poluvrijeme. Dio navijača Sarajeva sa istočne tribine je na gostujuću ekipu bacao pirotehnička sredstva, a kako su slične stvari već viđene i kako je Sarajevo zbog toga uslovno kažnjeno, naredni susret na Koševu će biti odigran bez prisustva publike.

Fudbalski klub Sarajevo pretrpio je poraz na domaćem terenu na otvaranju drugog dijela WWin lige. Naime, danas su od izabranika Simona Rožmana bolji bili gosti iz Širokog Brijega koji siu slavili rezultatom 3:1.

Iako su navijači Bordo tima očekivali mnogo bolje Sarajevo nego li je to bilo prije sedam dana u Tuzli kada je nakon penala savladalo Slobodu u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, nisu ga dobili, odnosno razočarani su napustili tribine našeg najvećeg stadiona.

Sarajevo je djelovalo jalovo, bez bilo kakvog plana igre, što su gosti iz Širokog Brijega znali iskoristiti i na kraju su sasvim zasluženo slavili, i to nakon osam prvenstvenih mečeva bez trijumfa.

Nažalost, susret je imao i svoje treće poluvrijeme za koje se potrudio dio navijača Sarajeva koji utakmice gledaju sa istočne tribine, a na kraju su zapravo najviše štete nanijeli svom klubu.

Oglasi

Nakon što je sudija odsvirao kraj meča, fudbaleri i stručni štab gostiju su krenuli prema svlačionicama. No, kada su se približili istočnoj tribini uslijedile su salve uvreda, bacana su i pirotehnička sredstva prema gostima, koji su u jednom trenutku počeli bježati prema sredini terena.

Kada se malo situacija smirila gosti su trčećim koracima otišli prema svlačionicama, a kako nije prvi put da se ovako nešto slično dešava na Koševu, odnosno kako je Sarajevo zbog sličnog incidenta već kažnjeno novčano i uslovno, gotovo sigurno će se idući susret na našem najvećem stadionu igrati bez prisustva publike.

Visoka novčana i uslovna kazna nakon utakmice FK Sarajevo - FK Borac

Naime, nakon utakmice Sarajeva i Borca koja je odigrana početkom novembra prošle godine svjedočili smo neredima koje su također prouzrokovali navijači smješteni na istočnoj tribini.

Između ostalog su tada prilikom njihovog odlaska u svlačionicu gađali predmetima glavnog sudiju meča Irfana Peljtu i njegove pomoćnike. Uputili su im i niz uvreda, a taj slučaj kao i kompletna dešavanja tokom susreta su bili na tapeti Disciplinske komisije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluka Disciplinske komisije nakon nereda na meču Sarajevo - Borac

Žestoko je kažnjeno Sarajevo, kako zbog ponašanja navijača sa istočne tribine prema Peljti i pomoćnicima, tako i zbog upotrebe pirotehnike, a osim novčane kazne od 18.000 KM Bordo tim je kažnjen i uslovno, odnosno kažnjen je zabranom igranja jedne Kup ili prvenstvene utakmice pred navijačima ukoliko se sličan prekršaj dogodi u roku šest mjeseci.

A, kako od susreta između Sarajeva i Borca nije prošlo šest mjeseci kazna o zabrani igranja pred navijačima će kako biti aktivirana, što samim tim znači da će se susret 22. kola WWin lige između Sarajeva i Igmana igrati bez prisustva publike.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
UREDNICE POSEREMO TE SA TREŠNJE....., TEBE I CITAV PORTAL SPORT.SPORT.BA...!!! JADNI ŠTRUMFE......!!!! SANJAŠ SARAJEVO I HORDE ZLA...
4 7
papagaj
Sinoc je na Grbavici bila ljepota gledati utakmicu i navijanje Željinih navijaca
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi