Ismir Mirvić je imao isuviše kratku poruku nakon poraza u Ugljeviku, igračima je više nego jasna

Unatoč svemu...

Ismir Mirvić je imao isuviše kratku poruku nakon poraza u Ugljeviku, igračima je više nego jasna

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Fudbalski klub Sarajevo danas je u Ugljaviku sa minimalnih 1:0 poražen od Zvijezed 09, što je svakako nešto što niko u redovima gostiju nije očekivao.

Sarajevo je kao favorit stiglo na gostovanje kod otpisane Zvijezde, a formalni domaćin je golom Vadzea u 93. minuti šokirao bordo tim. Pobjeda je Zvijezdi vratila nadu da može da ostane u Wwin ligi iako je i dalje na pet bodova od opasne zone, dok je Sarajevu umrla i posljednja nada da može do titule.

Bordo tim je vezao tri poraza, a u drugom dijelu sezone su izabranici Simona Rožmana, uz teško izboreni prolaz protiv prvoligaša Slobode u Tuzli u Kupu, poraženi od Širokog Brijega i Zvijezde. Slijedi im veliki derbi na Grbavici, no dočekuju ga u jako lošem raspoloženju.

Bijesni navijači okrenuli su u Ugljeviku leđa igračima, traže ostavke i nove promjene, ali prvi čovjek kluba, Ismir Mirvić, ne gubi nadu. Njemu je sigurno posebno teško kada Sarajevu ne ide najbolje ali je i pored toga odlučio stati uz igrače i dati im podršku.

"Glavu gore", poruka je na fotografiji s igračima i navijačima Sarajeva koju je postavio Mirvić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Oglasi

Igračima i stručnom štabu je podrška nephodna, budući da im slijedi veliki sarajevski derbi i da se nalaze u katastrofalnoj formi, a ono što je već sada jasno, neće biti lako izboriti ni Evropu, dok je titula odavno otpisana, ali svakako će Sarajevo imati čemu da se nada u Kupu i to će biti jedinstevna prilika da se osvoji trofej.

Rožman, koji je dobio brojne uvrede od navijača, nakon meča protiv Zvijezde je kazao:

"Čestitam Zvijezdi na pobjedi. Borili smo se, nije toga bilo na zadnjoj utakmici, ali sada jeste. Nogomet je takav, imali smo i prečku, nije nam išlo... Zaslužili smo bar bod. U nezgodnoj smo situaciji, ali utječu to i druge stvari na koje ja ne mogu utjecati. To neka riješe drugi", rekao je Rožman koji nije otkrio na šta detaljno misli.

Dobio je kritike i od navijača sa tribina. Da li razmišljate o ostavki?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je u domenu ljudi koji vode klub. Znamo kako mi radimo, pošteno, ali nema rezultata".

Sarajevo već u srijedu gostuje kod FK Borac u Kupu, dok za vikend igra vječiti derbi protiv FK Željezničar na Grbavici. To bi ujedno mogli da budu mečevi odluke za Rožmana, ali i za neke druge članove kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Odlazi ubleho debela, dileru kolumbijski seljacki...
1 3
Juka1987
Uzele se pare na kladari boli ga K....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti