Petar Sučić odabrao Hrvatsku - Ovako je na to reagovao GNK Dinamo Zagreb!
Nakon 24 utakmice u dresu Bosne i Hercegovine Petar Sučić oblači kockasti dres Hrvatske (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

BiH ostala bez veznjaka

Petar Sučić odabrao Hrvatsku - Ovako je na to reagovao GNK Dinamo Zagreb!

Midhat Šljivak

Doskorašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Petar Sučić (20) u budućnosti će igrati za Hrvatsku. Nakon ove odluke mladog veznjaka oglasio se i GNK Dinamo Zagreb koji je presretan što je njihov član novi Vatreni.

Petar Sučić još je jedan u nizu mladih sportista koji su odlučili nastupati za druge reprezentacije. Veznjak Dinama igrao je za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, ali na prvi mig iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo i staviti se na raspolaganje selektorima Hrvatske.

GNK Dinamo Zagreb je s velikim zadovoljstvom saopštio ovu vijest svojim navijačima. U objavi na društvenim mrežama stoji.

"Petar Sučić odabrao je Hrvatsku", te se dodaje:

"Nakon fenomenalne izvedbe protiv PAOK-a, Pero nas je oduševio još jednim potezom. Pero, želimo ti puno sreće u hrvatskom dresu i da što prije istrčiš na teren kao dio hrvatske reprezentacije", poruka je iz tabora Modrih.

Oglasi

Sučić će tako u narednom periodu vjerovatno dobiti poziv U21 selekcije Hrvatske za koju ima pravo nastupa, a sigurno da je ono što čeka poziv Zlatka Dalića u A selekciju.

20-godišnjak je u dresu mlade selekcije Bosne i Hercegovine odigrao osam utakmica, dok je 16 puta nastupio za juniore.

Sučić 'eksplodirao' u dresu GNK Dinamo

Mladi veznjak je ove sezone eksplodirao u dresu GNK Dinamo. Na početku sezone niko mu nije davao šanse da se nametne u žestokoj konkurenciji, no on ih je sve nadmašio.

Sučić zaista igra vrhunski fudbal. Svojim potezima je oduševljavao javnosti i mnogi su od HNS-a tražili da reaguje i da ga dovede pod zastavu Hrvatske.

Oglasi

Na kraju je HNS poslušao savjet javnosti, ali i stručnih ljudi. Jučer je stvar 'završena' i Bosna i Hercegovina je zbog Hrvatske izgubila još jednog talentovanog fudbalera.

Petar Sučić je ove sezone odigrao ukupno 29 utakmica u dresu Modrih i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno, navijači selekcije Hrvatske izuzetno su sretni što je Sučić odlučio promijeniti dres. Još tokom utakmice Dinamo - PAOK na društvenim mrežama je bio ogroman broj komentara o ovom fudbaleru i mnogi su tražili od HNS-a da ekspresno reaguje.

Na kraju im se želja ostvarila. Sučić je postao novi reprezentativac Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Dabogda ligamente pokidao na putu ka veceri
1 6
King_Kenny
...jbg,mi smo njima kao filijala za razvoj igraca...zato ih ne treba ni pozivati u reprezentaciju dok ne potpisu da ce igrati za A reprezentaciju BiH u buducnosti ako dobiju poziv...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi