Stigao je najdraži gost - Edin Džeko je jedva čekao ramazan, vidi se to i po onome što je objavio!
Edin Džeko objavio inspirativnu poruku povodom početka mjeseca ramazana.

Najbolji bh. fudbaler

Stigao je najdraži gost - Edin Džeko je jedva čekao ramazan, vidi se to i po onome što je objavio!

E. Ganibegović

Sinoć je počeo mjesec ramazan, sveti mjesec za sve muslimane. Sudeći po onome što je objavio, jedva ga je čekao i naš najbolji fudbaler, Edin Džeko.

Deveti mjesec u islamskom kalendaru, mjesec ramazan, počeo je sinoć i trajat će mjesec dana nakon čega će muslimani proslaviti Ramazanski bajram koji traje tri dana.

U mjesecu ramazanu muslimani se suzdržavaju jela, pića i spolnog uživanja sve od zore pa do zalaska sunca. Nije tajna da to praktiukuju i vrhunski sportisti koji imaju velike fizičke napore.

Jedan od onih koji je jedva čekao početak mjeseca ramazana je i Edin Džeko. Na svom Instagram storyju je objavio poruku povodom prvog dana ramazana.

"Nagrada za post je nesaglediva, mnogostruka i neprocjenjiva. Ramazan je mjesec svakog dobra. U njemu se u okove povezuju šejtani, zatvaraju vrata Džehennema, a otvaraju vrata Dženneta, uči Kur'an i spuštaju meleki na zemlju. Mjesec milosti, dobra, blagoslova i oprosta. Mjesec iscrpljenih i umornih tijela, ali radosnih srca, mjesec svijetlih džamija, namaza, zikra, spominjanja Milostivog", stoji u objavi i poentira se:

"Mjesec Objave, razmišljanja, pokornosti i dove je počeo, zato pridruži nam se i ti na ovom putu dobra..."

Oglasi

Story Edina Džeke povodom početka ramazana.

Inače, Edin Džeko će u mjesecu ramazanu proslaviti i rođendan. Dijamant će 17. marta napuniti 38 godina.

Od srca mu možemo poželjeti da nekoliko dana nakon toga u Sarajevu, na svojoj Grbavici, 26. marta proslavi i odlazak na Evropsko prvenstvo koji bi mu bio kruna reprezentativne karijere. 

Podsjetimo, naša reprezentacija 21. marta u polufinalu na Bilinom polju dočekuje Ukrajinu, a onda 26. marta na Grbavici igra protiv Izraela ili Islanda.

Sinoć je Edin Džeko bio akter utakmice Fenerbahče - Pendikspor (4:1) u kojoj je zadobio jedan udarac u glavu, te nakon koje se žalio na suđenje i, izgleda s razlogom. 

Top Komentari

Nemojte mijesati babe i zabe.
0 2
LedeniTuzla
Nepismeni novinaru, Ramazan se pise velikim slovom početnim kao i Bajram!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi