Edin Džeko je pokazao kakav je, ovo mu navijači Fenera neće zaboraviti

Kapitenski

Edin Džeko je pokazao kakav je, ovo mu navijači Fenera neće zaboraviti

Edmir Škorić

Fenerbahče je danas u 29. kolu Superlige Turske ugostio Pendikspor, ali na poluvremenu, iako veliki favorit, gubi sa 1:0.

Akbunara je u 30. minuti šokirao domaće i Fener gubi nakon 45 minuta igre. Doduše, igralo se čak 11 minuta u nadoknadi.

Kako god, domaći tim nije uspio pronaći put do gostujuće mreže, iako je imao sedam udaraca prema golu Pendikspora.

Imat će fudbaleri Fenera još najmanje 45 minuta da pokušaju da okrenu rezultat, jer bi eventualni neuspjeh danas mogao da ih košta titule.

I Edin Džeko i Rade Krunić su starteri u ekipi Fenerbahčea. Kapiten turskog velikana dobio je jedan udarac u glavu i ukazala mu se pomoć na terenu. Iako mu je sugerisano da napusti igru, on je to odbio i želio je da ostane i da pomogne svom timu.

Oglasi

Sa zavojem i mrežicom na glavi Dijamant je ipak nastavio meč, a navijači Fenerbahčea ga slave na društvenoj mreži X.

"Oni koji su prolili krv za Fenerbahče nikada neće biti zaboravljeni. Kapiten Edin Džeko!", stoji u jednoj objavi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je pokazao kakav je profesionalac kada je pred kraj prvog dijela snažno šutirao loptu u aut. Razljutilo ga to što nijedan od njegovih saigrača nije htio da izbaci loptu dok je jedan igrač gostiju ležao na terenu.

U slučaju da Fenerbahče danas izgubi, imat će čak pet bodova manje od vodeće Galate i to bi moglo biti nedostižno s obzirom na to kako igra gradski rival žuto-plavih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi