Pogledajte nepostojeći faul nakon kojeg je nastao haos na Koševu

Igrači Sarajeva napustili teren

Pogledajte nepostojeći faul nakon kojeg je nastao haos na Koševu

E. Čaušević

Igrači Sarajeva večeras su u sudijskoj nadoknadi meča protiv Borca napustili teren nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama koje je imao Mateo Musa, a jasno je i šta je bila kap koja je prelila čašu članova bordo klub.

Borac je imao na Koševu prednost od 2:1 i plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, no u sudijskoj nadoknadi igrači Sarajeva odlučili su da napuste teren.

Domaći su bili itekako nezadovoljni sudijskim odlukama koje je imao Mateo Musa, a kap koja je prelila čašu desila se u sudijskoj nadoknadi.

Naime, Musa je kod jednog duela igrača Borca i Sarajeva svirao faul za banjalučki klub što je izazvalo revolt članova bordo kluba nakon čega su odlučili da napuste teren.

Na ponovljenom snimku se jasno vidi da prekršaja nije bilo, a situaciju koja je pokrenula cijeli haos u sudijskoj nadoknadi na koševu možete POGLEDATI OVDJE.

Također, već je poznato da je zakazana i hitna sjednica Takmičarske komisije NSBiH i ista će biti održana sutra, a glavna tema će biti dešavanja s večererašnjeg meča na Koševu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Već sada je čini se jasno da Sarajevo očekuje kazna, a nakon Takmičarske svoj sud će dati i Disciplinska komisija.

No, ono što je sigurno jeste da Borac ide u polufinale Kupa naše zemlje, a tamo su već Zrinjski i Sloga Doboj, dok ćemo posljednjeg putnika u ovu fazu saznati sutra nakon meča Velež - Široki Brijeg.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
063 994 787 evo vam broj matea muse da mi se naebete mrtvih i aBd da mu dijete okrenemo na ražnju!
0 3
Mirsad1705
Obzirom na ovako očigledne sudijske krađe i namiještanje rezultata - danas u korist klubova iz rs, ranije klubova sa hrvatskim šaharama na grbu, jedini izlaz jeste istupanje iz ovakve nakaradne lige i formiranje nove lige sa klubovima koji žele pitanje pobjednika državnog prvenstva i kupa riješiti sportskim nadmetanjem a ne sudijskim podmetanjem. Sjetimo se samo nepostojećeg penala za Široki Brijeg protiv Radnika, a da ne bi slučajno prvak bio Željezničar i slično. Sve dok se u sportu na funkcijama budu nalazili podobni političari i mešetari a ne sportske legende i stručnjaci, nema ništa od sporta.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi