Velež na koljenima, Široki Brijeg dominira u Mostaru
Navijači Veleža i danas su razočarani, velika kriza rezultata njihovog kluba

Gosti blizu prolaza dalje u Kupu

Velež na koljenima, Široki Brijeg dominira u Mostaru

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Široki Brijeg vodi 2:0 u Mostaru.

Sjajno su gosti otvorili revanš meč četvrtfine finala i imaju sve u svojim rukama.

U prvom meču su slavili 2:1, te sa golom prednosti stigli u Mostar. Po sjajnom terenu bolje su se snašli i iz dvije lijepe akcije postigli su dva pogotka.

Prvi pogodak smo vidjeli u 15. minuti kada Kuprešak ostavlja za Marina, a ovaj ubacuje pred gol. Chiendu se dobro snalazi, odnosno dobro prati i ubacuje loptu u mrežu.

Velež je uzvratio, zaprijetio veoma dobro no nije bilo gola jer je Bender sjajno odbranio pokušaj Suljića. u narednom napadu 0:2.

Marin je dugom loptom tražio Kpana, Šturm je loše procijenio loptu, pa krilni igrač gostiju kreće sam prema golu Veleža i rutinski vara golmana.

Oglasi

Sada Široki Brijeg ima čak tri gola prednosti i zaista Mostarcima treba pravo čudo da se vrate u meč te eventualno bar izvuku penale.

Široki igra dobro, opasan je iz kontri i za sada je Dino Skender potpuno nadmudrio Deana Klafurića. Klafurić je na meti kriitka, Velež igra veoma loše na otvaranju drugog dijela sezone i prema svemu sudeći oprostit će danas od Kupa naše zemlje, te će hrvatski trener sigurno dobiti pitanje i o odlasku sa klupe Veleža.

Sastavi timova:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK VELEŽ: Duka, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkać, Guliashivili, Suljić, Haskić, Domić, Šturm, Vehabović.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Chinedu, Kpan, Marin, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Daleko je ovo od Mostara,klošari prigradski dabogda ispali i iz lige
0 0
amircoralic
Novinarcicu javi pravi rezultat smradu jedan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi