Snažan vjetar u leđa Bosni i Hercegovini!
Tsygankov ove sezone briljira i njegovo neigranje na Bilnom polju je ozbiljan udarac za Ukrajince

Ukrajnici se nadaju čudu

Snažan vjetar u leđa Bosni i Hercegovini!

Admin Čaušević

Nekom sreća nekom nesreća. Kako je u životu tako je obično i u fudbalu. Reprezentacija BiH dobila je snažan vjetar u leđa i Savo Milošević za sada ima jedan problem manje kako pripremiti utakmicu sa Ukrajinom.

Bosna i Hercegovina će u četvrtak od 20:45 na Bilinom polju dočekati Ukrajinu u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a pripreme za taj duel zvanično su počele u ponedjeljak.

Iz Ukrajine su u ponedjeljak navečer stigle pozitivne vijest za bh. tabor pošto će Ukrajinci biti možda i bez ključnog igrača u ofanzivnom dijelu tima, Viktora Tsygankova.

Tsygankov ima problema s koljenom, propustio je posljednji meč svoje Girone protiv Getafea, ali je svejedno odlučio doći na okupljanje.

Ukrajinski novinar Ihor Tsyganyk je izvjestio kako je potrebno prvo čudo da se ove sezone fantastični krilni fudbaler oporavi za utamicu u četvrtak.

Oglasi

"Vijesti nisu optimistične. Koliko je znam nastup Tsygankova protiv Bosne i Hercegovine nije realan. Nije igrao protiv Getafea, nije trenirao cijeli dan. Danas (ponedjeljak) je trebao raditi invidiulno."

"Nadamo se čudu da će moći zaigrati makar jedan dio utakmice. Trenutno neće igrati, ali ponekad treneri ne govore o tome i pokušaju da zavaraju protivnika", rekao je Tsyganyk.

Serhiy Rebrov svakako ima razloga za brigu pošto je Tsygankov u aktuelnoj sezoni La Lige ima učinak od šest golova i četiri asistencije.

Ukrajinci će u Bosnu i Hercegovinu doputovati u srijedu kada će na Bilinom polju obaviti press konferenciju, a zatim imati i zvanični trening.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa druge strane BiH će sve tri treninga do utakmice imati na stadionu Grbavica. Prvi je obavljen u ponedjeljak navečer.

Podsjećanja radi, u polufinalu baraža se igra jedna utakmica, a pobjednik duela BiH - Ukrajina će ići na boljeg iz okršaja Izraela i Islanda.

Top Komentari

E.Car
Kakva crna Finska!?!?!?
0 0
Adnanos
Islanda?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi