Sivac ponovo sudi sarajevski derbi!

Dobio povjerenje

Sivac ponovo sudi sarajevski derbi! · Saznajemo

Esmer Oštraković

Utakmica 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine igraju se za vikend koji je pred nama, a danas će biti održano zvanično delegiranje sudija za utakmice u ovom kolu.

Veliki derbi u ovo kolu igra se na Grbavici, a protivnici su naravno ekipe Željezničara i FK Sarajevo. Ova utakmica pripast će Erminu Sivcu koji je sudio i posljednju utakmicu između ova dva rivala na Grbavici. Asistenti Sivcu biti će Arnel Novalić iz Doboja, te Amer Macić iz Mostara, dok je Miloš Gigović četvrti sudija.

Ta utakmica odigrana je 3. marta ove godine, a Željezničar je tada slavio sa 3:0 protiv svog rivala sa Koševa. Imao je tada Sivac pune ruke posla jer su se u nekoliko navrata desila koškanja igrača.

Podijelio je na toj utakmici Sivac osam žutih karotna, te jedan crveni i to onaj koji je u posljednjim sekundama dobio golman Sarajeva Dejan Iliev zbog udaranja protivničkog igrača.

Sivac je u dosadašnjem dijelu sezone Željezničaru sudio na četiri utakmice kada je riječ o WWin ligi Bosne i Hercegovine., a sve četiri igrali su na domaćem terenu.

Oglasi

Na tim utakmicama Željezničar je ostvario dvije pobjede (protiv Širokog Brijega i Sarajeva), te dva remija (protiv Posušja i Zrinjskog).

Sa druge strane ekipi Sarajeva sudio je samo jednom u ovoj sezoni u domaćem prvenstvu i to na već spomenutoj utakmici koja je odigrana na Grbavici i u kojoj su igrači sarajeva poraženi sa 3:0.

Dodajmo i to da je Sivac nedavno imao priliku suditi i derbi između Borca i Zrinjskog koji je pripao gostujućem timu. Naime, tim iz Mostara slavio je sa 2:1 na ovoj utakmici.

Peljti mostarski derbi

Osim toga jasno je i ko će suditi drugi derbi u okviru ovog kola, a radi se o Irfanu Peljti koji će biti na centru u Mostaru na utakmici između Zrinjskog i Veleža. Peljti će pomagati Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Moamer Čaušević iz Sarajeva, a četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Oglasi

Najbolji bh. sudija ove sezone je sudio na četiri utakmice Lige prvaka, te je ujedno postao prvi naš sudija koji je sudio utakmicu nokaut faze ovog takmičenja, kada je 13. februara bio na centru meča Leipzig - Real Madrid.

Peljto je sudio i derbi u Saudijskoj Arabiji prošle godine, nedavno Sloveniji i Portugalu u prijateljskoj utakmici, dok je u WWIN ligi sudio na 12 utakmica u prvih 25 kola. Rođenima je dijelio pravdu protiv Zvijezde 09 (5:0), te Zrinjskog (3:0).

Plemićima je, osim na stadionu Rođeni, sudio i u Tuzli gdje su slavili sa 4:2, derbi s Borcem u Banjaluci gdje je bilo 0:0, potom u pobjedi nad Sarajevom (2:0) i nedavno u domaćem porazu od Borca (0:1).

Delegiranje sudije i za ostale utakmice

Glavni arbitar na utakmici između Zvijezde 09 i GOŠK-a je Antonio Tomić iz Kreševa, a asistenti su Davor Maksimović iz Doboja, te Josip Čolić iz Kupresa. Četvrti sudija je Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Antonio Bandič glavni je sudija na utakmici između Tuzla Cityja i Širokog Brijega. Asistenti su Davor Beljo iz Mostara, te Dejan Stjepanović iz Banja Luke. Četvrti sudija je Haris Halkić iz Sanskog Mosta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmicu između Igmana i Posušja sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a asistenti su Ivo Maglica iz Livna, te Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda.

Utakmicu između Borca i Sloge sudit će Danijel Perić iz Bijeljine, a pomagat će mu Aleksandar Smiljanić iz Laktaša, te Goran Ilinčić iz Prijedora. Četvrti sudija je Dragan Kesić iz Gradiške.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Nevidim razlog zašto pomoćni sudija Peljti nije Davor Beljo jer je pošten sudija i ako se radi o Mostarskom derbiju.Beljo je Evropski sudija i nemam sumnje u njega.A zajedno je u timu Peljte u Evropi.Ovakve nam sudije trebaju.
0 3
Ende
Sivac je vicina hedija plavim kujicama... ide udaranje i divljanje bez zutog kartona do 60. minute
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti