Treće poluvrijeme na Tušnju: Kamenovan autobus NK Čelik?

Nakon derbija starih rivala

Treće poluvrijeme na Tušnju: Kamenovan autobus NK Čelik?

Admin Čaušević

Crno-crveni derbi okončan je nepopularnim rezultatom. Na Tušnju su Sloboda i Čelik u 26. kolu odigrali 0:0, dok su poslije meča viđene nemile scene o čemu će konačnu riječ dati istražni organi Tuzlanskog kantona.

Sloboda i Čelik su u na momente uzbudljivoj utakmici podijelili bodove. Na Tušnju je završeno bez golova, ali neželjene scene su viđene poslije meča.

Naime, prema nezvaničnim informacijama nakon završene utakmice kamenovan je autobus s kojim je delegacija zeničkog kluba stigla u Tuzlu.

Informacije s lica mjesta su takve da je u toku policijski uviđaj poslije čega će se delegacija i igrači Čelika zaputiti za Zenicu.

Nije poznato zašto je došlo do napada, a ako se glasine da predstavnici NK Čelik uopšte nisu imali policijsku pratnju, onda se definitivno radi o ozbiljnom propustu MUP-a TK.

Zeničane je u današnjem meču bodrila između 200 i 300 navijača, a tokom utakmice nije bilo incidenata sa navijačima, s tim da su popularni Robijaši ranije završili meč.

Oglasi

Na sama dešavanja na terenu poslije utakmice požalio se i trener Čelika, Dario Damjanović koji je kazao kako mu je vrijeđana majka.

"Doživio sam u bh. fudbalu da dijete od 19 godina meni psuje mater, razočaran sam. Žao mi je što se to doživljava i to pred sudijama, to su emocije, sve se radi u afektu, ali trebamo neke stvari skloniti sa terena", rekao je bivši bh. reprezentativac.

Inače, prema podacima FS FBiH na tuzlanskom hramu fudbala je tokom derbija starih rivala bilo prisutno oko 2.000 gledatelja. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Poslije podijeljenih bodova Sloboda je uslovno rečeno kiksala pošto je uspjela povećati prednost na prvom mjestu na četiri boda jer je drugoplasirani Stupčanica izgubila od Rudara Kaknja sa 1:0.

Sa druge strane Čelik je vrijednim bodom ostao u sredini tabele i ne mora brinuti za opstanak u drugom rangu bh. fudbala.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Firauni pravi isprati navijace pa napad na bus misevi,mi smo fukare bar napadali pred tribinom i redovno ih mlatili.
6 1
velez mo
Čelik je institucija za neki klub koji sudije guraju u PL,neka vas ima iduce sezone da vam na tom Tušnju uvalimo 5 kom
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi