Sarajevo želi defanzivca iz Super lige Srbije?
Sarajevo će u nove izazove opet sa dosta promjena u timu

Bordo tim već u pregovorima sa potencijalnim novajlijama

Sarajevo želi defanzivca iz Super lige Srbije?

Mnoge stvari će biti jasnije u FK Sarajevo kada bude imenovan novi šef struke.

Pregovori su u toku sa par imena i očekuje se da novi trener bude predstavljen uskoro.

Do tada na Koševu rade i na jačanju igračkog kadra, a jedno od imena koje bi moglo stići, bar prema nezvaničnim informacijama, na Koševo je stoper Radnika iz Surdulice Filip Jović (24).

Jović se i nešto ranije povezivao sa bordo klubom, no imao je važeći ugovor. Sada ima slobodne papire, odnosno neće saradnju produžiti na još godinu dana, kako je postojala mogućnost u ugovoru.

Radnik je od naredne sezone u nižem rangu, te Jović želi u nove izazove, a za sada je najkonkretnije Sarajevo.

Na Koševo žele što prije završiti posao jer im slijedi pripreme za evropske izazove, a klub će gotovo sigurno napustiti iskusni defanzivac Marin Aničić, ali i lijevi bek Slaviša Radović.

Oglasi

Besim Šerbečić se neće vratiti jer važeću posudbu ima do 31.12. ove godine i popularni Šerba sigurno ostaje u Radničkom iz Kragujevca gdje će također igrati u Evropi.

Jović je nogometaš kojeg krasi dobra igra lijevom nogom, a nastupao je i za Novi Pazar, te Železničar Pančevo, Smederevo, Bačku...

Protekle sezone Jović je upisao 25 nastupa u Super ligi Srbije, u regularnom dijelu takmičenja, a zatim u završnom još šest nastupa.

Podsjetimo, Sarajevo je već napustio Ajdin Hasić koji je bio na posudbi iz Bečiktaša. Od njega se klub oprostio putem zvanične stranice.

"Ajdin Hasić, koji je u FK Sarajevo bio na posudbi prošlu sezonu, vraća se u svoj matični klub Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljujemo se Ajdin Hasić na njegovoj predanosti, napornom radu i doprinosima koje je dao tokom vremena provedenog s nama. U bordo dresu odigrao je 33 utakmica, upisavši 9 golova i 5 asistencija.

Želimo mu sve najbolje u njegovim budućim nastupima i nastavak uspjeha u karijeri", naveli su iz bordo kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sta ce taj traktorista u seheru!
4 1
789012455
Vazda neki polovnjaci …
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi