Ahmetašević i Sumbić vodili RK Gračanica do pobjede

Turnir u Gračanici

Ahmetašević i Sumbić vodili RK Gračanica do pobjede

Esmer Oštraković

Rukometaši Gračanice večeras su na domaćem terenu ostvarili pobjedu protiv RK Spačva iz Vinkovaca, rezultatom 23:21.

U sjajnoj utakmici punoj preokreta bolje su se snašle Gračanlije koje na kraju slave tijesnu pobjedu.

Nešto bolje su susret otvorile Gračanlije koje do rezultata 6:6 imaju blagu prednost. Nakon toga čak šest minuta nije bilo pogodaka ni na jednoj strani, da bi u 17. minuti gol iz sedmerca postigao Hamidović.

Nakon toga Gračanlije koriste dvostruko isključenje u ekipi Spačve i dolaze na 9:7, ali se gosti brzo vraćaju i serijom 4:0 dolaze do 9:11. Do kraja prvog poluvremena Gračanlije ipak preko Sumbića uspijevaju poravnati rezultat, te se na odmor otišlo pri rezultatu 11:11.

U većem dijelu drugog poluvremena gosti su diktirali tempo igre, ali sjajni rukometaši Gračanice, predvođeni Ahmetaševićem na golu nisu dopuštali igračima Spačve da povedu više od dva razlike. Čak su Gračanlije uspjele sjajnom borbom izjednačiti rezultat.

U posljednjih pet minuta utakmice ušlo se sa rezultatom 20:19 za Gračanicu nakon što je sjajan gol postigao Sumbić. Ipak, gosti u 57. minuti ne koriste šansu da dođu do novog vodstva nakon što je Hamidović promašio sedmerac. U 59. minuti Ahmetašević je sjajno odbranio pokušaj gostiju sa krila i tako odveo svoju ekipu na korak do pobjede a gol za vodstvo od dva razlike postigao je Tufekčić. Gosti su do kraja susreta uspjeli smanjiti rezultat na 23:21, ali više od toga nisu mogli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi