Reprezentativac Crne Gore pojačao klub iz Premijer lige BiH

Saopštenjem za javnost ozvaničili transfer

Reprezentativac Crne Gore pojačao klub iz Premijer lige BiH

H. Zilić

Pauza je u Premijer ligi BiH za rukometaše, ali neki klubovi koriste da odrade i transfere.

Tako je RK Gračanica potvrdio da će boje ovog kluba u narednoj polusezoni braniti juniorski reprezentativac Crne Gore Aleksa Lasica.

Klub iz Gračanice je povodom ovog transfera izdao i saopštenje za javnost.

"Juniorski reprezentativac Crne Gore, Aleksa Lasica novi je član RK"Gračanica". Aleksa Lasica rođen je 04.01.2002.godine u Vrbasu, Republika Srbija. Igra na poziciji lijevog i srednjeg beka. Visok je 193 cm i težak 89 kg. Lasica je potpisao ugovor na jednu i po sezonu.

Rukometom se kao petogodišnji dječak počeo baviti još 2007.godine u Crvenki, gdje mu je u to vrijeme igrao otac. Porodica Lasica se 2010.godine preselila u Budvu, a Aleksa je već sa 15 godina prekomandovan u seniorsku ekipu RK"Budvanska Rivijera".

U avgustu 2019.godine prešao je u RK"Maribor Branik", Republika Slovenija, gdje je uglavnom nastupao za juniorsku ekipu.

Oglasi

U dosadašnjoj karijeri prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Crne Gore. Na Evropskom prvenstvu B-divizije odigranom u avgustu 2021.godine u grupi koja je igrala u Latviji, sa reprezentacijom Crne Gore osvojio je prvo mjesto i plasirao se u A diviziju.

Inače Aleksa Lasica dolazi iz rukometne porodice. Njegov otac Dejan Lasica, igrao je za Crvenku u zlatno doba tamošnjeg kluba, a kao internacionalac igrao je u Grčkoj i na Kipru.

Takođe, i njegov stric Goran Lasica bio je internacionalac i reprezentativac Crne Gore, a desno krilo Marko Lasica brat od strica, član Bešiktaša, trenutni je reprezentativac Crne Gore, koji je 2014.godine sa mađarskim Pick Szegedom osvojio EHF Cup.

Ovim transferom RK"Gračanica" završava prelazni rok za ovu sezonu.

Svi igrači koji se nalaze u rosteru trenera Doborca svojim ponašanjem, pristupom i zalaganjem opravdali su očekivanja i ostaće članovi našeg kluba i u proljetnoj polusezoni.

Ubjeđeni smo da će se naš trud i rad isplatiti u drugom dijelu prvenstva i da ćemo rezultatski biti uspješniji.

Aleksi želimo dobrodošlicu u našu mladu ekipu, sa željom da se što prije nametne stručnom štabu i izbori što veću minutažu već u ovoj polusezoni.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Aleksa, dobro nam došao"stoji u saopštenju RK Gračanica.

Gračanica, 22.12.2021.g. 🇲🇪 Juniorski reprezentativac Crne Gore, Aleksa Lasica novi je član RK"Gračanica" 🟢 Aleksa...

Posted by RK Gračanica on Wednesday, December 22, 2021

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi