Rukometaš Krivaje brani boje SAD-a na Svjetskom prvenstvu

Premijer liga ima svog predstavnika

Rukometaš Krivaje brani boje SAD-a na Svjetskom prvenstvu

Esmer Oštraković

Premijer liga Bosne i Hercegovine imati će svog predstavnika na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a radi se o rukometašu Krivaje iz Zavidovića Amaru Amitoviću.

Za američku reprezentaciju će ovo biti prvi natup na Svjetskom prvenstvu poslije više od dvije decenije, a grupa im nije nimalo laka.

Naime, nalaze se u grupi sa Egiptom, Hrvatskom i Marokom, ali sigurno je da se neće unaprijed predati i da će pokušati napraviti iznenađenje.

Amitović, koji je jeda od ljubimaca zavidovićke publike pred početak sezone se vratio u Krivaju nakon što je igrao za Slogu iz Gornjeg Vakufa.

Ovaj rukometaš je porijeklom iz Kaknja, a u Krivaji je već imao priliku da igra prije nešto manje od tri godine.

Igra na poziciji lijevog beka, a ove sezone ima jako dobru realizaciju, te je u prvoj polusezoni postigao 93 gola.

Oglasi

Američki selektor Robert Hedin prepoznao je kvalitet u Amitoviću, te ga je uvrstio na spisak rukometaša za Svjetsko prvenstvo.

Sigurno da je ovo veliki korak za Amitovića jer će imati priliku da se pokaže na najvećoj sceni, a ko zna možda onda slijedi i transfer van Bosne i Hercegovine.

Prije dvije godine SAD je trebao učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, ali su tada odustali zbog problema sa koronavirusom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tada je također Amitović trebao biti dio tima koji je trebao putovati na Svjetsko prvenstvo, ali se sve uspjelo izjaloviti.

Dvije godine kasnije, SAD je ponovo izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, a Amitović se opet našao na spisku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi