Austrija ispustila pobjedu u Bjelorusiji

Baraž za SP

Austrija ispustila pobjedu u Bjelorusiji

M. Šljivak

Rukometaši Bjelorusije i Austrije remizirali su (28:28) u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Austrijanci na kraju ovog meča mogu biti itekako nezadovoljni. Imali su u finišu četiri gola prednosti, ali su ih isputili i meč je završen bez pobjednika.

Bjelorusija je ušla bolje u ovaj meč. Imali su u uvodnim minutama i tri gola prednosti, ali se Austrijanci sredinom igre u prvom dijelu vraćaju u meč i preuzimaju vodstvo na svoju stranu.

I oni su imalu plus tri u jednom trenutku, ali popuštaju u samom finišu prvog poluvremena i sa nekoliko grešaka Bjelorusima omogućavaju da dođu do izjednačenja i rezultata 15:15 na poluvremenu.

Austrija u nastavku meča ima konstantnu prednost. Kada su otišli na četiri razlike na 10-ak minuta do kraja (22:26), činilo se kako će doći do velike pobjede, ali su ponovo odigrali katastrofalnu završnicu.

Uspjela je Bjelorusija da se vrati u meč i da izvuče remi u ovom duelu (28:28), pa će u revanšu oba tima tražiti šansu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Barys Pukhouski sa sedam golova, a isti broj pogodaka je na drugoj strani postigao Nikola Bilyk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi