Francuzi s pola snage do lagane pobjede nad Austrijom

Na krilima N'guessana

Francuzi s pola snage do lagane pobjede nad Austrijom

Francuska je u 2. kolu grupe B savladala Austriju sa 33:26 i tako upisala svoj drugi trijumf na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, te osigurala plasman u drugi krug koji svakako niko nije ni dovodio u pitanje.

Francuzi su od samog početka utakmice jasno dali doznanja Austrijancima da večeras nemaju šta da traže, te da su se namjerili na, u ovom trenutku, mnogo jaču i iskusniju ekipu.

Na poluvremenu je Francuska vodila sa 17:12, da bi do kraja dodatno povećala svoju prednost i trijumfovala sa sedam golova razlike.

Najefikasniji igrač Francuske ali i utakmice bio je Timothey N'guessan sa sedam golova, a pratili su ga Luc Abalo, Nedim Remili i Raphael Caucheteus sa po četiri gola. Austrijance je sa pet golova predvodio Robert Weber.

Nakon nekompletna dva kola, Francuska je prva sa maksimalna četiri boda, Bjelorusija ima dva, a Norveška i Austrija su bez bodova.

Evropsko prvenstvo, grupa B:

Austrija - Francuska 26:33 (12:17)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Austrija: Bauer, Pilipović, Ziura, Bozović 1, Frimmel 2, Rantl 1, Weber 5, Zeiner 1, Schopf 2, Jelinek, Kandolf 4, Bilyk 2, Wagner T. 3, Herburger 2, Neuhold 1, Kirveliavicius 2

Francuska: Dumoulin, Gerard, Remili 4, Mem 3, Karabatić, Mahe 3, N'guessan 7, Abalo 4, Sorhaindo, Guigou 1, Afgour, Claire 1, Dipanda1, Porte 3, Tournat 2, Caucheteux 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi