Neuvjerljiva Hrvatska uz dosta muke savladala Bjelorusiju
Izdanje Kauboja koje ne može da raduje ljubitelje rukometa u ovoj zemlji (Foto: EPA)

Teške minute Kauboja prošle nekažnjeno

Neuvjerljiva Hrvatska uz dosta muke savladala Bjelorusiju

M. Šljivak

Rukometaši Hrvatske pobijedili su večeras u Zagrebu selekciju Bjelorusije rezultatom 25:23 u susretu 1. kola druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. Nisu Kauboji večeras blistali, ali su na kraju ipak upisali novu pobjedu.

Dobro je tim Line Červara ušao u meč. Poveli su sa 4:1 i činilo se kako meč od samog početka ide u pravcu u kojem to domaći rukometaši žele.

Imala je Hrvatska često i po četiri gola prednosti. Međutim, Červar je vidno bio nezadovoljan igrom, iako je njegov tim bez većih problema čuvao stečeno vodstvo. Dosadni Bjelorusi su međutim konstantno prijetili, ali su na odmor otišli sa minus tri, 15:12.

I nastavak je donio identičnu sliku na parketu. Hrvati su uglavnom imali prednost od tri ili četiri gola razlike, ali su uspjeli da zakomplikuju sami sebi život. Bjelorusija je u 56. minuti došla na minus jedan (23:22) i utakmica je bila ponovo otvorena.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kulesh je potom pogodio za 23:23, da bi Cindrić na ivici pasivne igre ponovo doveo Hrvatsku u vodstvo od 24:23. Sudije potom sviraju probijanje Bjelorusima i tu je bio kraj, te su Kauboji uz dosta muke završili posao u ovom meču.T

Tačku na ovaj meč stavio je Kopljar golom za 25:23.

Datum i vrijeme odigravanja 18.1. 2018   20:30
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Nikolay Volodkov, Evgeny Zotin (Rusija)
Isključenja Hrvatska (2min), Bjelorusija (6min)
Domaćin Gost
25 23
Rezultat na poluvremenu
15 12
Lista strijalaca
Stepančić 5 Yurnyok 6
Mamić 5 Pukhuoski 5
Cindrić 4 Kulesh 5
Horvat 3 Karalek 4
Musa 3 Shylovich 1
Štrlek 2 Padshayalavau 1
Kopljar 2 Karavatski 1
Trener
L. Červar Y. Shevtsov

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti