Francuska bez većih problema protiv Bjelorusije
EPA

Evropsko prvenstvo, grupa B

Francuska bez većih problema protiv Bjelorusije

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Francuske upisala je pobjedu protiv Bjelorusije sa 32:25 u posljednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Početak utakmice pripao je Francuzima koji su vodili sa 2:0 u uvodnim minutama susreta. Međutim, Bjelorusi su u nastavku zaigrali nešto bolje, pa su u jednom momentu vodili sa 7:9.

Ali, nakon toga Francuzi su ubacili u brzinu više i tako najprije prelaze u vodstvo od 12:10, dok su na kraju poluvremena imali tri gola prednost, 14:11.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Trikolorima, koji su održavali svoje vodstvo tokom cijelog drugog dijela i tako na kraju došli do zaslužene pobjede i prolaza u drugi krug ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Dika Mem je bio najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi sa devet postignutih golova, dok je Nikola Karabatić bio drugi najbolji igrač Francuske sa šest postignutih golova. Na drugoj strani Aliaksandr Padshyvalau zabio je šest pogodaka.

Datum i vrijeme odigravanja 16.01.2018, 18:15
Dvorana Žatika Sport Centre
Gledalaca
Sudije Mindaugas Gatelis (Lit), Vaidas Mazeika (LIT)
Isključenja 2-4
Domaćin Gost
32 25
Rezultat na poluvremenu
14 11
Najefikasniji igrači
Dika Mem  9 Aliaksandr Padshyvalau 6
Nikola Karabatić 6 Andrei Yourynok 4
Valentin Porte 4 Maksim Baranau 4
Michael Giugou 3 Vadim Gayduchenko 4
Luc Abalo 3 Siarhei Shylovich 3
Kentin Mahe 2 Artur Karvatski 1
Nicolas Tournat 2 Maxim Babichev 1
Trener
Dinart D. Shevtsov Y.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi