Azoty razbio Stal Mielec i nastavio seriju, četiri gola Panića

Poljska Superliga, 3. kolo

Azoty razbio Stal Mielec i nastavio seriju, četiri gola Panića

Azoty Pulawy, čije boje brane naši Marko Panić i Nikola Prce, je odlično ušao u novu sezonu poljske Superlige, a danas je sa čak 41:24 slavio na gostovanjuk kod Stal Mieleca.

Gosti su od samog starta utakmice krenuli silovito i bilo je jasno da samo čudo može spasiti Stal Mielec poraza.

Već na poluvremenu je bilo 22:12 za Azoty da bi na kraju gosti slavili pobjedu od 17 golova razlike.

Bila je ovo treća pobjeda u isto toliko odigranih kola u novoj sezoni za Azoty. Isti učinak u prva tri kola imaju još Kielce i Wisla Plock.

U današnjoj pobjedi Azotyja je najefikasniji bio Matulić sa sedam golova, Podsiadlo je dodao jedan manje, a Kaspržak je postigao pet pogodaka.

Bh. reprezentativac Marko Panić je odigrao još jednu dobru utakmicu te je postigao četiri gola. Nikola Prce se našao u zapisniku, ali je ostao bez učinka na ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi