Bajraktarević: Nadam se peharu za RK Maglaj na ovom turniru
Bajraktarević očekuje praznik rukometa u Maglaju, gdje učestvuju ponajbolje ekipa u BiH

Mladi pivotmen pred turnir u Maglaju

Bajraktarević: Nadam se peharu za RK Maglaj na ovom turniru

D. Kurbegović

Narednog vikenda u Maglaju će biti održan veoma jaki rukometni turnir, na kojem će učestvovati sama krema bh.rukometa. Pored domaćina Maglaja, tu će još biti Sloga iz Gornjeg Vakufa, Konjuh i ekipa Borca iz Banja Luke.

Kada je u pitanju domaćin, oni su u ovoj pauzi imali nekoliko promjena u igračkom kadru, a na turniru se nadaju da će pokazati da su uradili pravi posao u prelaznom roku.

Jedan od mlađih igrača Maglaja pred kojim je svijetla budućnost je mladi pivotmen Emir Bajraktarević, koji se nada da će turnir opravdati očekivanja, te da će njegova ekipa postići dobre rezultate.

"Ovaj turnir je prilika prije svega da vidimo koliko smo uradili na dosadašnjim pripremama i kako sve to funkcioniše s novim trenerom. Mi smo zadovoljni i spremni i jedva čekamo subotu. Smatram da je turnir itekako kvalitetan i da su nasi gosti na turniru respektabilne ekipe naše Premijer lige BiH. Mi prvu utakmicu igramo protiv MRK Sloga Gornji Vakuf, a oni su pokazali da se mogu nositi i s ekipama s vrha tabele. Ovaj turnir je prilika da se u ekipama rotiraju igraći i svako dobije priliku da se bori za svoje mjesto. Našim gostima svakako želim dobrodošlicu i neka pobijedi najbolji, ali najvažnije je druženje i da pokažemo sportski duh, fer i korektnu igru. Pozivam i naše navijače da dođu u dvoranu i da nas podrže. Znam da su poželjeli rukomet otkako je pauza, pa ih svakako očekujemo. A nadam se da će naša ekipa podignuti i neki pehar ovog turnira, pa sto ne i pobjednički" kazao je Bajraktarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi