HMRK Zrinjski u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine
Rukometaši Zrinjskog ovjerili su prolaz u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine

Plemići slavili i u uzvratu protiv MRK Maglaj

HMRK Zrinjski u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine

Rukometaši HMRK Zrinjski večeras su ovjerili plasman u četvrtfinale rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine. U svojoj dvorani na Bijelom Brijegu Zrinjski je u borbenom susretu slavio s 23:22 i ide na megdan visočkoj Bosni u četvrtfinalu.

Teška i rovovska borba viđena je večeras u Mostaru, oba tima igrali su sjajno u obrani, što nije sugerirao rezultat prvog poluvremena u kojem je Zrinjski potpuno nadigrao Maglaj koji nije imao odgovor na sjajne Marina Marića i Mladena Boškovića koji su punili gostujuću mrežu.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru gostiju koji su zaigrali obranu poput domaćina u prvom poluvremenu te utakmicu učinili rezultatski neizvjesnijom nego što se činilo da će biti. Ipak, gosti nisu mogli na kraju učiniti ništa više od časnog poraza, a Zrinjski će u četvrtfinalu na visočku Bosnu. Marijan Marić sa 7 i Mladen Bošković sa 6 golova postigli su više od 50% golova za domaće kao što su to uradili i Šarenac (8) i Bajrić (6) za gostujući tim.

Četvrtfinale Kupa BiH, dvorana Bijeli Brijeg, gledatelja 350, HMRK Zrinjski - MRK Maglaj 23:22 (15:9)

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko, Perić, Bošković 6, Čule, Mandarić 3, Šaravanja 1, Kozina, Vučina, Paradžik, Ivanović 2, Babić 1, Marić 7, Kožulj, Grgić 1, Džeba 1

MRK Maglaj: Bašić 1, Malbašić 3, Bajrić 6, Kendić 1, Moravac, Šarenac 8, Kahriman, Hadić, Bajraktarević 1, Čanić, Velić 1, Džambegović, Hasić, Kadrić 1, Mutapčić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi