Bernard Mandarić: Idemo pobijediti Maglaj i u Mostaru
Bernard Mandarić dugogodišnji je kapetan mostarskih rukometaša.

Uoči uzvratne utakmice osmine finala Kupa BiH protiv Maglajlija

Bernard Mandarić: Idemo pobijediti Maglaj i u Mostaru

Rukometaši HMRK Zrinjskog pripremaju se već drugi tjedan za nastavak prvenstva Bosne i Hercegovine ali prije toga pred Plemićima je subotnji uzvratni susret osmine finala Kupa BiH u kojem će Mostarci braniti dva gola prednosti iz Maglaja.

Zrinjski je u Maglaju slavio rezultatom 27:25 i pred domaćim rukometašima je zadaća da izbore četvrtfinale i dvije utakmice s visočkom Bosnom. 

Mostarci se pripremaju već skoro dva tjedna pod budnim okom kondicijskog trenera Borisa Kajana i novog/starog šefa stručnog stožera Zdravka Medića i njegovih pomoćnika. U pripremnoj utakmici prije dva dana Plemići su savladali Metković u Metkoviću a atmosfera u timu pred uzvrat s Maglajlijama je odlična. Ipak, da Mostarce čeka ne baš lagan posao svjestan je i kapetan Bernard Mandarić koji se oporavio nakon ozljede rebra koja ga je koštala propuštanja velikog dijela prve polusezone:

"Ozljeda je iza mene i ponovno sam na raspolaganju treneru" - govori kapetan HMRK Zrinjski i dodaje: -"Ekipa sjajno trenira i u pozitivnoj atmosferi očekujemo uzvrat s Maglajlijama. Znamo da neće biti lako no mi idemo na pobjedu i u Mostaru"

"Volio bih da i navijači prepoznaju da su nam potrebni, ne samo u ovoj utakmici već svim onim koje su pred nama. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo uspjeti izboriti utakmice s Bosnom, tj. da ćemo potvrditi pobjedu koju smo izborili u Maglaju" - rekao je Mandarić za SportSport.ba.

Uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH između HMRK Zrinjski i MRK Maglaj igra se u subotu u 17h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi