Bajrić: Slaviju moramo pobijediti, a Borac ćemo pokušati iznenaditi
Bajrić vjeruje u sigurnu pobjedu protiv Slavije, ali isto tako optimista je pred drugu utakmicu i gostovanje kod Borca

Rukometaš Maglaja za SportSport.ba

Bajrić: Slaviju moramo pobijediti, a Borac ćemo pokušati iznenaditi

D. Kurbegović

Nakon poraza u Trebinju, gdje je ekipa RK Maglaj na ovu utakmicu putovala više od dvanaest sati, predstojeće dvije utakmice igraju se u utorak, 18. decembra protiv Slavije u Maglaju, a meč s RK Borcem koji je trebao biti odigrana u sklopu 9. kola rukometne Premijer lige BiH, a koji je odgođen zbog Challenge Cup-a, igrat će u četvrtak 20. decembra u Banjaluci. 

Pred ove dvije utakmice za SportSport.ba govori Adson Bajrić, pojačanje ovog kluba, lijevi i srednji bek, koji igra odlično i u odbrani.


„ Ekipa iako umorna od puta u Trebinje zaista je spremna i dat ćemo sve od sebe u ove dvije preostale utakmice. Slavija sutra dolazi na naš teren, a svi znaju da u Maglaju nije lako igrati. Naša publika je posebna i oni su uvijek naš osmi igrač i tu nema mnogo kalkulacija. Idemo na pobjedu i dat ćemo svoj maksimum da se od naše publike za ovu polusezonu pozdravimo pobjedom. Ne podcjenjujemo naše goste iz Istočnog Sarajeva, ali vjerujemo da smo favoriti i da ćemo upisati nove bodove", ističe Bajrić.

Osvrnuo se ovaj rukometaš i na drugi meč protiv Borca u gostima

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Nakon meča protiv Slavije za dva dana putujemo u Banja Luku da nadoknadimo utakmicu s ekipom Borca i ni tu ne želimo unaprijed pisati domaćinu pobjedu. Svakako da je domaćin kvalitetna ekipa i da će nam otežati posao maksimalno, ali mi smo pokazali i u subotu da se ravnopravno nosimo i s ekipama na vrhu tabele, kada smo ekipi RK Leotar i nakon dvanaest sati puta pružili dobar otpor i to na njihovom terenu", kazao je za SportSport.ba Bajrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi