Burić spušta loptu i iskreno govori: Švedska i Holandija favoriti, s Gruzijom se boriti za 3. mjesto

Ključni igrač naše reprezentacije

Burić spušta loptu i iskreno govori: Švedska i Holandija favoriti, s Gruzijom se boriti za 3. mjesto

Eldar Ganibegović

Jedan od ključnih igrača naše rukometne reprezentacije, Benjamin Burić, prokomentarisao je grupu u kojoj ćemo igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana proslavila je plasman na novo Evropsko prvenstvo.

Pobijedili smo Sloveniju i Crnu Goru u posljednja dva kola kvalifikacija i izborili nastup na još jednoj smotri najboljih evropskih selekcija.

EURO će se igrati u Njemačkoj naredne godine, a izabranici Irfana Smajlagića danas su saznali protivnike u grupnoj fazi.

Održan je žrijeb u Dizeldorfu, a naša selekcija će igrati u grupi E s Nizozemskom, Gruzijom i Švedskom.

Grad domaćin naše grupe će biti Mahheim, a prvenstvo otvaramo 11. januara utakmicom protiv Švedske koja je prvi favorit grupe.

Oglasi

Malo kasnije nakon žrijeba, za SportSport.ba se javio i prokomentarisao grupu sjajni golman naše selekcije i jedan od najboljih golmana svijeta, Benjamin Burić.

"Mislim da smo dobili dobru grupu. Švedska je izraziti favorit. Holandija, ekipa koja je u zadnjih dvije tri godine najviše napredovala i igrači koji igraju u najboljim klubovima Evrope tako da Švedska i Holandija su sigurno tu najbolje u grupi", rekao je Burić, te dodao:

"Mi ćemo se za treće mjesto s Gruzijom boriti, tako da mislim da je nekako realno da osvojimo to treće mjesto u ovoj grupi i da ostvarimo tu prvu pobjedu na Evropskim prvenstvima." 

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na prvenstvu učestvuju 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Iz svake grupe dva prvoplasirana tima formiraju dvije nove grupe sa po šest reprezentacija odakle će dvije prvoplasirane izboriti plasmanu polufinale Evropskog prvenstva.

Top Komentari

nakopitam
Jebbem matter i buricu i onom ko pozove njega i svakoga ko se preda unaprijed i bori se za trece mjesto!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi