Velika pobjeda Flensburga, Burić opet imao niz sjajnih odbrana

Play-off Lige prvaka

Velika pobjeda Flensburga, Burić opet imao niz sjajnih odbrana

A. Čaušević

U prvom susretu play-offa rukometne Lige prvaka za plasman u četvrtfinale Flensburg je pobijedio Pick Szeged 25:21.

Njemački predstavnik je do ključne prednosti stigao u finišu prvog poluvremena. U jednom trenutku su domaći imali i +6, ali su na odmor otišlo pri rezultatu 14:10.

U drugom poluvremenu potpuno izjednačena igra. Igralo se uglavnom gol za gol te Flensburg na revanš putuje sa četiri gola prednosti.

Benjamin Burić je bio izvrstan na golu sa ukupno deset odbrana. Neke je ostvario u momentima baš kada je Flensburg gradio prednost.

Inače, najefikasniji kod domaćih bio je Hampus Wanne sa pet golova. Identičan učinak imao je i najbolji pojedinac poraženih Imanol Garciandia.

U drugom susretu večerašnjeg programa Elverum se pobrinuo za iznenađenje odigravši na svom parketu neriješeno protiv favorizovanog PSG-a. Bilo je 30:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi