Benjamin Burić se priključuje reprezentaciji BiH

Imao dva negativna testa na koronu

Benjamin Burić se priključuje reprezentaciji BiH

H. Zilić

Navijači rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i selektor Ivica Obrvan mogu odahnuti.

Benjamin Burić i Mario Blažević se priključuju radu reprezentacije nakon što su dobili dva negativna testa na koronavirus.

"Benjamin Burić i Mario Blažević priključuju se radu reprezentacije. Nakon što su imali pozitivne testove na koronavirus Covid-19, golman bh. reprezentacije i trener golmana Mario Blažević dobili su dva negativna testa na koronavirus, te se priključuju pripremama reprezentacije. Njih dvojica će proći i posljednje obavezno testiranje za EHF Euro, koje će se obaviti sutra, a ako testovi budu negativni, dobijaju dozvolu za put na Evropsko prvenstvo", stoji u saopštenju RSBiH.

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara, a naša reprezentacija je u grupi sa selekcijama Švedske, Španije i Češke.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Izabranici Ivice Obrvana će svoje mečeve igrati u Bratislavi, a na prvenstvo idemo bez prijateljske utakmice.

Podsjetimo, naši momci su trebali igrati dva meča na Coratia Cupu u Osijeku protiv Hrvatske i Rusije, ali su se vratili u Sarajevo nakon četiri pozitivna testa na koronavirus, što je svakako poremetilo plan priprema naših rukometaša.

Top Komentari

Kiss
To najbolji golman trenutno,sretno
7 0
E.Car
Sretno Zmajevi!!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije