Burić o žrijebu: Treba da nam bude cilj da pobijedimo, a ne da prođemo grupu

Čuvar mreže naše selekcije

Burić o žrijebu: Treba da nam bude cilj da pobijedimo, a ne da prođemo grupu

S. Grebović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike na Evropskom prvenstvu naredne godine.

U Budimpešti je danas od 17 sati održan žrijeb grupa za prvenstvo Evrope, a protivnike je saznala i naša reprezentacija.

Izabranici Ivice Obrvana će snage odmjeriti sa Španijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Svoje viđenje žrijeba iznio je i čuvar mreže naše reprezentacije, Benjamin Burić.

"Dobili smo jednu tešku i zahtjevu grupu. Španija i Švedska su favoriti, a sigurno da mi i Česi nećemo doći sa bijelom zastavom, borićemo se za svaki bod. Bitno je samo da svi budemo zdravi. Imamo dosta vremena da analiziramo sve protivnike i borićemo se za svaki bod."

"Mislim da treba da nam cilj bude pobjeda ne EP-u, a ne da prođemo grupu. Moramo ispred sebe postaviti neki realni cilj. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je grupa teška, ali i zanimljiva, sigurno jedna od najtežih. Trebamo se samo opsutiti. Na prošlom Evropskom prvenstvu smo 'probili led' igranja na EP. Sada treba samo da se opustimo i uživamo igrajući", dodaje Burić.

Oglasi

Podsjetimo, tim Ivice Obrvana se plasirao na smotru najboljih rukometnih rerpezentacija Starog kontintenta nakon ne baš sjajnih kvalifikacija. Naši Zmajevi su u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom ostvarili učinak od dvije pobjede i četiri poraza, ali i to je bilo dovoljno za plasman na EP.

Ostale grupe izgledaju ovako:

Grupa A: Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora.

Grupa B: Mađarska, Portugal, Island, Nizozemska.

Grupa C: Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina.

Grupa D: Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska.

Grupa E: Španija, Češka Republika, Švedska, Bosna i Hercegovina.

Grupa F: Norveška, Slovačka, Rusija, Litvanija.

Top Komentari

Zoilomas
Upravo tako, nikad necemo nista postici ako se uvijek borimo za prolazak kao drugi ili za prolazak grupe. Cilj treba biti titula ili prvo mjesto. Samo tako se moze izvuci maksimum i nesto postici.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi