Benjamin Čičkušić u dva mjeseca sa dva različita kluba 'rušio' aktuelnog prvaka naše zemlje

Maglajlija igra sezonu iz snova

Benjamin Čičkušić u dva mjeseca sa dva različita kluba 'rušio' aktuelnog prvaka naše zemlje

S. Mlaćo
U ovom trenutku najbolji rukometaš Premijer lige naše zemlje sigurno je Benjamin Čičkušić.

Čičkušić je iza sebe ima i inostrano iskustvo, a da su se poklopile određene stvari, vjerovatno bi sada pričali o velikoj rukometnoj evropskoj zvijezdi.

Ove polusezone ovaj Maglajlija je sa uspjehom nosio dres RK Iskra Bugojno i bio glavna poluga Bugojanaca na gotovo svakom meču. Kada god bi se Bugojanci mučili,  a bilo je to često, Čičkušić je imao rješenja.

Trinaest, petnaest, pa i više pogodaka po meču statistika je koja govori sve.

Bilo je tu raznih majstorija, 'projektila' kakve rijetko možemo vidjeti  na parketima širom svijeta, ali i akcija koja u par sekundi pokažu da je Čičkušić klasa više od ostalih.

Pobjeda! 29:27 💪💪💪 Hvala vam! Slijedi pauza, a u novu polusezonu ulazimo jači i bolji! 💙🤾‍♂️ Gostima se zahvaljujemo na fer i korektnoj borbi i želimo sretan povratak kući.

Posted by Rukometni Klub Maglaj on Saturday, December 18, 2021

Na kraju polusezone, tačnije u posljednjem kolu prvog dijela, nekadašnji reprezentativac naše zemlje odlučio se vratiti u Maglaj. Već sinoć je i obukao dres Maglajlija te slobodno možemo reći savladao RK Izviđač. Bilo je 29:27 i Maglajlije su slavile važnu pobjedu, a Čičkušić je postigao čak 13 pogodaka.

Nisu u aktuelnom prvaku imali šansi da ga zaustave, a zanimljivo da ih je srušio i krajem oktobra u Bugojnu kada je u dresu RK Iskra postigao devet pogodaka u pobjedi 30:24.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglajlije su sada pobjegle sa posljednje pozicije i istu prepustili sarajevskoj Bosni, a dovođenjem Čičkušića pokazali su da imaju jasnu želju da ostvare cilj – opstanak u ligi.

 

Top Komentari

honiman
Jedan je Benjo, i čovjek i rukometaš!
2 0
user1622267171
A zbog cega covjek nije u reprezentaciji, sa ovim samopouzdanjem bi dobrodosao repki. Veliki pozdrav
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi