Halilović junak Iskre: Ovacije dvorane su san svakog sportiste, imao sam poseban motiv

Bugojanci se od svojih navijača oprostili pobjedom

Halilović junak Iskre: Ovacije dvorane su san svakog sportiste, imao sam poseban motiv

S. Mlaćo
Rukometaši bugojanske Iskre pobjedom su se oprostili od svojih navijača za ovu godinu.

Bugojanci su sinoć u prohladnom KSC-u nadigrali RK Gradačac 30:27, a junak je bio sjajni golman Edin Halilović.

Halilović je dobio šansu sa klupe, a zatim 'zaključao' svoju mrežu. Na kraju je dobio i ovacije publike.

Dan nakon utakmice govorio je za SportSport.ba.

“Očekivali smo fajtersku utakmicu. Svima nama je bila želja da se oprostimo od svoje publike pobjedom. Davali su nam vjetar u leđa u svakoj utakmici, uspjeli smo na kraju ostvariti što smo i zacrtali. To je sredina tabele na polusezoni, a na kraju možda i više. Sinoćnju utakmicu presudila je jaka i čvrsta odbrana, a tada je i golmanu lakše obavljati posao“, kaže Halilović.

Prvog golmana Bugojanaca Riad Polić nije išlu u meču sa Gradačcem, pa je priliku dobio Halilović. Malo ko se vjerovao da će na kraju njegove odbrane uveliko da doprinesi važnoj pobjedi.

Oglasi

“Golmanska pozicija je mnogo zahtjevna jer ako te umor i mala nervoza savladaju onda se to odrazi na psihu i koncentraciju. Bez maksimalne koncentracije i zalaganja ne bi bilo uspjeha. Ovaj put sam bio željan iskupljenja za nedavno izgubljenu domaću utakmicu kući od Leotara. Tada su nedostajale samo golmanske odbrane, to mi je bio dodatni motiv“.

Ovacije KSC-a za golmana RK Iskra Edina Halilovića 👏 Halilović je ušao sa klupe i svojim odbranama vodi Iskru do pobjede 💪 Trenutno je 21:16

Posted by Infobugojno on Saturday, December 11, 2021

Kao pravi sportista i kolega, za kolegu Polića ima samo riječi hvale.

“Želio sam da dam svoj doprinos i da malo rasteretim svog kolegu Riada Polića za kojeg moram naglasiti da putuje svaki dan na relaciji Zenica – Bugojno kako bi bio na treninzima“.

Navijači Iskre sinoć su velikim ovacijama nagradili Halilovića.

“Neopisiv je osjećaj i san svakog sportiste je da mu cijela dvorana skandira ime. Svaki put podrška naših navijača dala mi je krila. Nisam želio da mi pada koncentracija i išlo je sve po planu, mogu slobodno reći da je to bio moj dan", dodao je na kraju razgovora Halilović.

Rukometaši Iskre trenutno se nalaze na osmom mjestu sa 12 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi