Bez panike: Obrvan je novi trener Zagreba, ali preuzima i Zmajeve
FOTO - EPA

Bez panike: Obrvan je novi trener Zagreba, ali preuzima i Zmajeve

A. Beganović

Novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivica Obrvan, imenovan je za šefa stručnog štaba PPD Zagreb.

Na mjestu šefa struke, novi selektor našeg nacionalnog tima, naslijedit će Vladu Šolu, koji je nakon novog poraza u Ligi prvaka podnio ostavku.

Njegovo imenovanje za šefa struke RK PPD Zagreb ne treba zabrinuti ljubitelje rukometa u našoj zemlji i navijače reprezentacije s obzirom da je prilikom pregovora za preuzimanje reprezentacije dogvoreno da u isto vrijeme može raditi i u klubu.

Neslužbeno, iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u ovom trenutku nisu bili u mogućnosti ponuditi Obrvanu platu koliku ovaj stručnjak zaslužuje na rukometnom tržištu, pa je zbog toga i dogvoreno da može uz reprezentaciju voditi klub.

Podsjetimo, Obrvan bi početkom naredne sedmice trebao biti i službeno predstavljen kao novi selektor našeg nacionalnog tima, a ugovor će najvjerovatnije potpisati do 2024. godine.

Top Komentari

DamirS
U onaj isti Zagreb koji mu je toliko nepravde nanio dok je trenirao Metković.
8 1
nedoni46
Husaric na aparatima, fks mu ozviljava igraca...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi