Bh. rukometaš odigrao utakmicu i tek sutradan shvatio da je pokidao ligamente koljena

Teška povreda Vladimira Vranješa

Bh. rukometaš odigrao utakmicu i tek sutradan shvatio da je pokidao ligamente koljena

E. Čaušević

Iskusni bh. rukometaš Vladimir Vranješ doživio je tešku povredu zbog koje će biti van terena do kraja sezone.

Vranješ igra u dresu mađarske Tatabanye, a tešku povredu naš reprezentativac doživio je na meču protiv Rabotnika u okviru EHF Kupa. U tom meču mađarski tim je ubjedljivo stigao do pobjede sa čak deset golova razlike jer su slavili sa 31:21.

U ovom duelu Vranješ je doživio tešku povredu koljena desne noge, odnosno pokidao je ligamente i za njega je ova sezona sigurno završena. Vranješ je nakon meča izjavio da čak nije ni shvatio da je povrijeđen u akciji u kojoj je dao i gol.

On je nezgodno udario jednog protivničkog igrača, te je koljenom udario u parket, a onda je osjetio bol. Nisu ni slutili da se radi o ligamentima jer je Vranješ nastavio igrati, a tek sutradan je shvatio da nešto nije kako treba.

U povratku s gostovanja bol je bila sve jača, a dok su se vratili odradio je preglede na kojim je utvrđeno da je pokigao ligamente. Vranješ će van terena biti najmanje tri mjeseca ukoliko sve bude kako treba, no oporavak bi mogao trajati čak i pola godine.

To znači da će bh. rukometaš propustiti sve utakmice svog tima u ovoj sezoni, te mečeve reprezentacije BiH u narednih šest mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije