Vranješ je mala maca za Hansena: RSBiH vodi borbu s vjetrenjačama

Kažnjen danski rukometaš

Vranješ je mala maca za Hansena: RSBiH vodi borbu s vjetrenjačama

Nakon incidenta na Euru u Hrvatskoj, Disciplinska komisija EHF-a uputila je danskoj rukometnoj federaciji novčanu kaznu od 4.000 eura, jer je isti izazvan u režiji danskog igrača Mikkela Hansena, piše eurohandball.com.

Sankcije su izdane zbog koškanja između danskog igrača i člana osoblja iz organizacijskog odbora EHF-a na početku drugog poluvremena u polufinalnoj utakmici između Danske i Švedske.

Disciplinska komisija ocijenila je ponašanje Mikkela Hansena tokom ovog incidenta u kojem je član osoblja bio gurnut, kao slučaj nesportskog ponašanja.

Također je upozorila danski Savez na temelju činjenice da je on odgovoran za vođenje svojih igrača.

Nakon ponovnog ispitivanja slučaja i relevantne dokumentacije koja je dostavljena u prvostepenom postupku, kao i tokom žalbenog postupka, EHF-ov žalbeni sud je utvrdio da je odluka EHF-ove Disciplinske komisije ispravna i proporcionalna.

Ako neka od stranaka želi osporiti odluku, oni mogu uputiti žalbu Arbitražnom sudu EHF-a u roku od 21 dana.

Sve ovo sugeriše da RSBiH žaleći se na odluku u slučaju "Nuić" kojom je Švicarskoj pripisana pobjeda 10:0 za zelenim stolom, zbog čega nećemo igrati baraž, vodi još uvijek borbu sa vjetrenjačama, ide glavom kroz zid.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Također, slučaj Mikkela Hansena paradigma je onoga kako to rade u Evropskoj rukometnoj federaciji te da neme potrebe za jadikovkama zbog kazne koju je dobio Vladimir Vranješ, u iznosu od 500 eura.

Kada ovi ocijene da je neko ponašanje nesportsko i izlazi iz okvira dozvoljenog, kazne su neminovne. A žalbe obično besmislene!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi