Nova čestitka iz EHF-a: Suspendovan Vladimir Vranješ
Foto: EPA

Zabrana nastupa u dva meča

Nova čestitka iz EHF-a: Suspendovan Vladimir Vranješ

M. Šljivak

Evropska rukometna federacija (EHF) kaznila je reprezentativca Bosne i Hercegovine Vladimira Vranješa za naredna dva susreta.

EHF je pokrenuo disciplinski postupak protiv bh. rukometaša zbog dešavanja na utakmici sa Švicarskom.

Vranješ je u prvom susretu odigranom 10. januara igrača protivničke selekcije udario u stomak, a EHF je protumačio da je udarac bio namjeran i odlučili su da kazne pivota naše selekcije.

Tako će Vranješ propustiti naredna dva meča reprezentacije BiH, a pored suspenzuje bh. rukometaš mora platiti kaznu od 500 eura. Vranješ na ovu odluku ima pravo žalbe u roku od sedam dana.

Podsjetimo, EHF je nedavno registrovao meč u Mejdanu protiv Švicarske rezultatom 0:10 u korist našeg protivnika i BiH je za sada ostala bez plasmana u baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi