Bh. rukometaši večeras gostuju Finskoj, pobjeda nam je imperativ

Važan zadatak za izabranike Bilala Šumana

Bh. rukometaši večeras gostuju Finskoj, pobjeda nam je imperativ

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja put ka Evropskom prvenstvu, a naredna prepreka je selekcija Finske. 

Naši rukometaši su otputovali u Finsku gdje ih danas od 17.30 sati očekuje susret 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije koja je posljednja na tabeli.

Podsjetimo, naši rukometaši su u prva dva kola zabilježili pobjedu u gostima protiv Bjelorusije i poraz kući od Češke Republike, a susreti protiv Finske mogli bi biti odlučujući.

Ukoliko u oba navrata pobijedimo Fince, onda smo došli na korak od Evropskog prvenstva i svakako da će naši momci dati sve od sebe kako bi to pretvorili u realnost.

Na našoj strani su i kladionice koje Zmajeve vide kao velike favorite u današnjem meču. MOZZART nudi kvotu od 1,50 na pobjedu Zmajeva, dok je koeficijent na domaću reprezentaciju 3,15.

"Nema očekivanja, mislim da tu moramo dobiti. Ne smijemo ništa očekivati, morao pobijediti jer smo zaista toliko blizu Evropskog prvenstva. S dvije pobjede bi moli reći da smo jednom nogom tamo. Favoriti jesmo i moramo ići na obje pobjede", istakao je bh. rukometaš Nikola Prce pred današnji susret.

"Očekivanja su velika, moramo pobijediti ove dvije utakmice. Ako ne pobijedimo Finsku, ako to ne učinimo onda ne zaslužujemo biti na EP. Moramo biti skoncentrisani 130% da pobijedimo prvu utakmicu i onda da slavimo u Mejdanu", dodao je kratko golman našeg tima Benjamin Burić.

Vrlo konkretan bio je i naš selektor Bilal Šuman.

"Odlično smo upoznati sa Fincima, radi se o selekciji koja trči 60 minuta bez obzira na rezultat. Imaćemo priliku vidjeti jedno lijevo krilo koje koristi mnogo lopti i jednog lijevog beka koji je kvalitetan igrač. Međutim, mislim da možemo odigrati jaku odbranu sa našim sjajnim golmanima. Ipak smo mi ekipa koja ima otprilike 150 kila više od selekcije Finske, fizički smo jači. Želimo odigrati jaku odbranu a onda iz nje trčati, pokazati našu tranziciju. Mislim da smo kvalitetniji, preuzimamo ulogu favorita bez obzira na probleme sa povredama", kazao je on.

Inače, samo tri dana nakon današnjeg meča igramo novi susret protiv Finske i to u Tuzli.

Top Komentari

Syr
prenosi li iko slucajno?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi