Zmajevi u grotlu Mejdana po pobjedu koja bi nas mogla odvesti na Evropsko prvenstvo
Pobjeda protiv Kosova rukometnoj reprezentaciji BiH večeras bi mogla otvoriti vrata Evropskog prvenstva.

Rukometaši igraju važan meč

Zmajevi u grotlu Mejdana po pobjedu koja bi nas mogla odvesti na Evropsko prvenstvo

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U okviru četvrtog kola dočekujemo Kosovo.

Naša selekcija je u prva dva kola poražena od Slovenije i Crne Gore, no prije nekoliko dana smo u Prištini slavili s 22:25 i to je veoma bitna pobjeda za izabranike Irfana Smajlagića.

Ono što može da nas raduje jeste to da svi reprezentativci koji su došli na okupljanje meč čekaju zdravi i spremni, te željni nove pobjede.

Tuzla i Mejdan su poznati po velikoj podršci bh. reprezentativnim selekcijama, a ne sumnjamo da će i večeras navijači biti 12. igrač naše selekcije.

Podrška Zmajevima nikada nije izostala u ovom gradu i ovoj dvorani, pa je realno očekivati da navijači i večeras nose naš tim do nove pobjede.

Za razliku od meča u Prištini, Zmajevi su večeras mnogo veći favoriti i sve osim pobjede bilo bi razočarenje.

Oglasi

Utakmica počinje u 17 sati, a pobjeda u ovom susretu otvorila bi nam vrata Evropskog prvenstva koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Plasman na prvenstvo Evrope osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe te četiri najbolje trećeplasirane selekcije, a upravo tu možemo vidjeti svoju šansu.

Uoči ove utakmice svoj komentar dao je i pivot bh. reprezentacije, Senjamin Burić. Bio je izuzetno oprezan i ne podcjenjuje protivnika:

"Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu jer reprezentacija Kosova nije za podcijeniti. Mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom. Oni su do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi