BiH poražena od Crne Gore, Burić ponovo fantastičan

Prijateljski susret

BiH poražena od Crne Gore, Burić ponovo fantastičan

Rukometna reprezentacija BiH je danas odigrala prijateljski susret u Podgorici protiv domaćina, selekcije Crne Gore. Izabranici Bilala Šumana su na kraju poraženi rezultatom 21:18.

Crnogorci su bolje otvorili susret i stigli do prednosti, ali se bh. rukometaši pred kraj prvog poluvremena uspijevaju rezultatski vratiti u susret.

Naime, stigli su rukometaši Bosne i Hercegovine u tom periodu do izjednačenja (7:7), ali Crnogorci ponovo prave sjajnu seriju i uspijevaju do odmora otići na +3.

Domaći su riješili prvo poluvrijeme u svoju korist rezultatom 11:8, a drugo poluvrijeme je donijelo zanimljiv rukomet. Igralo se otvoreno, bh. rukometaši su pružili dobru partiju, ali su domaći uspjeli sačuvati prednost i na kraju slaviti pobjedu.

Rukometne Zmajeve su predvodili Vranješ i Predragović koji su postigli po četiri gola. Mirsad Terzić je postigao tri, dok su Tarabochia i Panić dodali po dva gola. Ipak, vjerovatno najzapaženiji pojedinac među Šumanovim izabranicima je bio sjajni Benjamim Burić. Bh. golman je pružio još jednu sjajnu partiju, te je susret završio sa 18 odbrana, a uspio je domaćima skinuti i četiri sedmerca.

Kod domaćih je najefikasniji bio Nemanja Grabović koji je postigao pet golova.

Sutra će Bosna i Hercegovina i Crna Gora odigrati i drugi prijateljski susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi