EHF obrazložio odluku: Kriv je RS BiH!
Meč u Mejdanu registovan 10:0 u korist Švicarske

Švicarci u baražu

EHF obrazložio odluku: Kriv je RS BiH!

M. Šljivak

Evropska rukometna federacija (EHF) registrovala je meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između BiH i Švicarske sa 0:10, te su Švicarci ostvarili plasman u baraž.

Na utakmici u Mejdanu koja se igrala 13. januara, BiH je ostvarila pobjedu rezultatom 21:15. Ipak, u ovom meču je nastupio i Tomislav Nuić, koji nije bio na spisku prijavljenih igrača.

Nakon meča, Švicarci su očekivano uložili žalbu. Ona je i prihvaćena, pa je danas EHF odlučio registrovati meč u korist našeg protivnika.

EHF je obrazložio svoju odluku u korist švicarskog nacionalnog tima.

"EHF smatra da je prijava igrača u nadležnosti nacionalnih federacija. Predstavnici RS Bosne i Hercegovine su odgovorno što je nastupio igrač koji nije imao pravo nastupa i odluka je da se meč registruje rezultatom 10:0 u korist Švicarske. Švicarska je dobila bodove i igraće u baražu za Svjetsko prvenstvo", stoji u saopštenju EHF-a.

Mečevi baraža igraju se u junu 2018. godine, a prvenstvo se igra u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi