EHF odlučio u korist Švicarske!

EHF odlučio u korist Švicarske! · Udarna vijest

M. Šljivak

Evropska rukometna federacija donijela je konačno odluku o utakmici baraža između BiH i Švicarske.

EHF je odlučio u korist Švicaraca i meč je registrovan u korist našeg protivnika sa 10:0 i Švicarci će se naći u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Iako su naši rukometaši na terenu zasluženo izborili plasman u baraž, greška administracije na kraju nas je skupo koštala. U meču odigranom u Mejdanu na spisku prijavljenih igrača nije bilo Tomislava Nuića, koji je postigao i gol u ovom duelu.

Švicarci su se nakon svega žalili. EHF je njihovu žalbu prihvatio i registrovao je meč u Mejdanu službenim rezultatom od 10:0 u korist ove selekcije.

Tako će umjesto selekcije BiH baraž protiv Norveške igrati Švicarci koji će tako tražiti svoj put na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije