Dejan Malinović: Tužan sam, ovo je neočekivana odluka

Ostao bez jednog prijatelja u reprezentaciji

Dejan Malinović: Tužan sam, ovo je neočekivana odluka

E. Škorić

Nakon Evropskog prvenstva u Bratislavi od reprezentacije Bosne i Hercegovine oprostila su se dva iskusna rukometaša.

Nikola Prce je još prije početka turnira rekao da će mu to biti posljednji nastupi u dresu nacionalnog tima, a nakon što se završio turnir, odluku o kraju reprezentativne karijere saopštio je i Vladimir Vranješ.

"Dobro sam razmislio o ovoj odluci i utvrdio da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađim generacijama koje dolaze. Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba. Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima. Na svako okupljanje sam dolazio sa istom željom i uzbuđenjem da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način. Ponosan sam što sam sa reprezentacijom izborio plasman na tri velika takmičenja i što sam bio dio prve generacije, koja je izborila plasman u Katar 2015. godine. Igranje za reprezentaciju me usmjerilo u sportskom i privatnom životu", poručio je Vranješ.

Podsjetimo, Vranješ je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine ispisao historiju plasmanom na prvo veliko takmičenje - Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, a nakon toga nastupio je i na još dva Evropska prvenstva.

Povodom njegove odluke, oglasio se i njegov prijatelj i dugogodišnji reprezentativni saigrač, ali i sugrađanin Dejan Malinović.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Moj Banjalučanin, saigrač, broj do broja. Često smo putovali zajedno na okupljanja reprezentacije, družili se, išli na velika takmičenja, igrali velike tekme. Igračina, ljudina... Tužan sam, ovo je pomalo neočekivana odluka, ali istovremeno i ponosan na Vladu i sve što smo prošli zajedno. Dragi prijatelju, bilo je zadovoljstvo. Želim ti puno sreće u nastavku karijere", objavio je Malinović na društvenim mrežama.

[facebook]https://www.facebook.com/dejan.malinovic.3/posts/6693511214053017[/facebook]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi