Smajlagić: Svaka pobjeda bi bila iskorak: Terzić: Lopta je okrugla, sve je moguće

Bh. rukometaši se okupili na Ilidži

Smajlagić: Svaka pobjeda bi bila iskorak: Terzić: Lopta je okrugla, sve je moguće

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovina danas se okupila u Sarajevu gdje kreću pripreme za EURO 2024. godine. Ekipa će trenirati u našem glavnom gradu u narednim danima, a iza Nove godine ide put na turnir u Švicarsku, poznati Yellow Cup, gdje ćemo odigrati pripremne utakmice.

Na Ilidži je danas održana i press konferencija našeg nacionalnog tima čime su počele i medijske aktivnosti bh. reprezentacije pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačku koje se održava u drugoj polovini januara.

Ispred našeg tima na današnjoj press konferenciji govorili su v.d. generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović, član UO RSBiH Kenan Magoda, selektor Irfan Smajlagić i kapiten tima, Mirsad Terzić.

"Neću govoriti o problemima RSBiH, naglasit ću ono što smo uradili, a uradili smo dosta dobrih stvari. Plasman na EURO je šlag na tortu. Obezbijedili smo uslove dostojne jednoj evropskoj reprezentaciji. Na Ilidži smo do 3. januara, a nakon toga idemo na vrhunski kamp u Švicarskoj, a 9. januara idmeo u Njemačku", rekao je Arnautović.

"Veliki broj medija govori da smo na pravom putom, a to ne bi mogli bez naših igrača koji su ostavljali srce na terenu. RSBiH nije imao svoje kancelarije, selektora sve to prije godinu dana. Ne bi danas mogli pričati o EURO-u. Važan je razvoj nacionalnog sporta u našoj državi", istakao je Magoda.

Nakon toga riječ je imao selektor Irfan Smajlagić.

Oglasi

"Nema tu previše priče, nama je vrijeme limitirano. Nadamo se da će igrači biti zdravi. Igrači su umorni došli su nakon prvenstva, treba ih podići energetski. Ovdje smo do 3. januara, nakon toga idemo u Švicarsku. Sve je u nekakovm hodu prebrzo. Važnu ulogu će davati predanost igrača, bitno je da idu do svog maksimuma", rekao je Smajlagić i dodao:

"Svaka pobjeda bi bila neki iskorak i napredak. Imamo tešku grupu, ali nema lagane ekipe danas. Sve ekipe zahtjevaju motivaciju. Važna će biti i fizička spremnost i nastojat ćemo da sebe dovedemo da najviši nivo. Rezultat koji smo napravili dovoljno govori za sebe. Ova reprezentacija doživjela je dosta promjena. Teško je napraviti selekciju unutar godinu dana, to se pravi godinama."

"Informacije o ekipama se mijenjaju iz dana u dan. Mi moramo graditi sebe, a ne da čekamo da se neki protivnički igrač povrijedi. U cijeloj priči bitno je da mi jačamo. Mi ne smijemo sebe precenjivati."

Obratio se i kapiten Mirsad Terzić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Zahvaljujem se svima na podršci. Okupili smo se, još neki momci će sutra doći. Nadamo se da ćemo biti zdravi da iskoristimo ove uslove za pripreme. Najbitnije da prođe bez povreda i da budemo spremni za EURO", rekao je Terzić i dodao:

"Lopta je okrgula, uvijek se može boriti sa svakim. Selektor želi zaštiti igrače. Sve je moguće, ali moramo paziti da ne dođe do nekog razočarenja. Najbolje je ići korak po korak. U reprezentaciji imamo poštovanje i međuljudske odnose."

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
prvi krug i kuci nema od njiha selameta
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi