Bh. rukometaši na poseban način najavili EURO

Motivacioni video

Bh. rukometaši na poseban način najavili EURO

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj koje se održava sredinom januara.

Naši momci su u grupi sa švedskom, Nizozemskom i Gruzijom, a selektor Smajlagić je na jučerašnjoj press konferenciji istakao da je bi svaka pobjeda bila iskorak.

"Svaka pobjeda bi bila neki iskorak i napredak. Imamo tešku grupu, ali nema lagane ekipe danas. Sve ekipe zahtjevaju motivaciju. Važna će biti i fizička spremnost i nastojat ćemo da sebe dovedemo da najviši nivo", rekao je Smajlagić između ostalog i dodao:

"Rezultat koji smo napravili dovoljno govori za sebe. Ova reprezentacija doživjela je dosta promjena. Teško je napraviti selekciju unutar godinu dana, to se pravi godinama."

RSBiH dosta toga je uradio i omogući odobre pripreme našim rukometašima, a radi se i na ostalim segmentima.

Tako je naša reprezentacija predstavila i motivacioni video pred odlazak na EURO.

Oglasi

Bh. reprezentativci su na poseban način najavili EURO, ali i pozvali sve navijače da budu njihov vjetar u leđa.

Terzić vjeurue u ekipu

Na pomenutoj press konferenciji riječ je imao i kapiten Mirsad Terzić.

"Zahvaljujem se svima na podršci. Okupili smo se, još neki momci će sutra doći. Nadamo se da ćemo biti zdravi da iskoristimo ove uslove za pripreme. Najbitnije da prođe bez povreda i da budemo spremni za EURO", rekao je Terzić i dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Lopta je okrgula, uvijek se može boriti sa svakim. Selektor želi zaštiti igrače. Sve je moguće, ali moramo paziti da ne dođe do nekog razočarenja. Najbolje je ići korak po korak. U reprezentaciji imamo poštovanje i međuljudske odnose."

Nakon priprema na Ilidži naši momci 3. januara putuju na prirpeme u Šivcarsku gdje će odigrati i tri pripremne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi