Perić: Atmosfera je ozbiljna, turnir u Švicarskoj ćemo isrkostiti da se dobro pripremimo

Bh. rukometaši se spremaju za EURO

Perić: Atmosfera je ozbiljna, turnir u Švicarskoj ćemo isrkostiti da se dobro pripremimo

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se prirpema za EURO koji se sredinom januara naredne godine igra u Njemačkoj, a prije toga će naša reprezentacija igrati i pripremne utakmice u Švicarskoj.

Momci vrijedno treniraju, atmosfera u ekipi je odlična, a impresije je podijelio i naš reprezentativac, Luka Perić.

"Okuplili smo se, odradili smo dva treninga. Čekamo momke koji dolaze nakon praznika. Vlada atmosfera dobra i ozbiljna", rekao je Perić i dodao:

"Spremni smo da radimo, imamo nekih povreda, a to se rješeva iz dana u dan."

O turniru u Švicarskoj?

Oglasi

"Iskorstit ćemo taj turnir da se što bolje pripremimo. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, da ćemo se dobro uigrati i da damo sve od sebe na EURO-u", istakao je Perić.

Na jučerašnjoj pres konferenciji i kapiten Mirsad Terzić je zračio optimizmom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Zahvaljujem se svima na podršci. Okupili smo se, još neki momci će sutra doći. Nadamo se da ćemo biti zdravi da iskoristimo ove uslove za pripreme. Najbitnije da prođe bez povreda i da budemo spremni za EURO", rekao je Terzić i dodao:

"Lopta je okrgula, uvijek se može boriti sa svakim. Selektor želi zaštiti igrače. Sve je moguće, ali moramo paziti da ne dođe do nekog razočarenja. Najbolje je ići korak po korak. U reprezentaciji imamo poštovanje i međuljudske odnose."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi