Rukometaši BiH pobijedili Crnu Goru u Podgorici i plasirali se na Evropsko prvenstvo!
Foto: RS BiH

Sada se čekaju nogometaši

Rukometaši BiH pobijedili Crnu Goru u Podgorici i plasirali se na Evropsko prvenstvo!

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Podgorici izborila plasman na EP 2024, pošto je slavila sa 25:23 protiv domaće selekcije Crne Gore.

Veliki posao naši rukometaši odradili su u Cazinu pobjedom nad selekcijom Slovenije, a večeras su i zvanično obezbijedili nastup na velikoj rukometnoj smotri, iako smo i prije ovih duela znali da smo na pragu plasmana u Njemačku.

Selektor BiH Irfan Smajlagić inače je prethodno u odnosu na meč protiv Slovenije napravio tri izmjene pa je umjesto Elmira Građana, Senjamina Burića i Mladena Boškovića u tim uvrstio Srđana Predragovića, Igora Mandića i Adina Faljića.

Crna Gora je ušla kao veliki favorit u ovaj meč, ali naši rukometaši su bili sjajni i uspjeli su da ostvare rezultat koji nam je donio prolaz bez da smo kalkulisali i pratili rezultate ostalih selekcija.

Crnogorci su bolje otvorili utakmicu, poveli sa 3:1, imali su i 6:2 i djelovalo je da nam se loše piše i da bismo mogli doživjeti katastrofu, ali ubrzo smo se probudili, napravili seriju 5:0 i došli do preokreta, kada smo poveli sa 7:6.

Igralo se gol za gol do kraja prvog dijela, a na odmor smo otišli sa vodstvom 14:13, što je bila dobra uvertira za nastavak meča u Podgorici.

Oglasi

Sjajno otvaramo nastavak meča, dolazimo do gola za 15:13, a ubzro je bilo i zaista sjajnih +4. Crna Gora nije odustajala, pa je brzo vratila zaostatak, primakla se na gol razlike (18:19), no igrali smo pametno i strpljivo, a uz dobre intervencije Burića bili smo na pragu velike pobjede.

U 49. minuti iz kontre je Perić postigao gol za 22:18 i otvorio nam vrata pobjede. Crnogorci su uzvratili, a Perić nas vraća na +4.

Crnogorci su bili prisiljeni da žure, dok su izabranici Irfana Smajlagića postavili dobru odbranu koja nam je danas bila jako važna. Burić je u 54. minuti stigao do sjajne odbrane, čak osme u drugom dijelu, pa na neki način otklonio sve dileme oko pobjednika. Za miran kraj potrudio se Mehmedčehajić golom s krila za 24:20. Crnogorci više nisu imali snage, niti vremena da se vrate, dobili smo na kraju rezultatom 25:23.

Sjajan partija okončana je pobjedom nad favoritom, koju najprije treba proslaviti, a onda krenuti sa ozbiljnim pripremama za nastup na Evropskom prvenstvu, naš treći u nizu. Treba pohvaliti i sjajne navijače koji su sve vrijeme bodrili rukometaše pjesmom.

Podsjetimo, EURO 2024 igra se u Njemačkoj početkom naredne godine  i nadamo se da će se tamo pored rukometaša naći po prvi put i bh. nogometaši.

Top Komentari

StarMoVe
Forzza naši Zmajevi!!
5 0
Gari Garinča
Bravo za rukometne zmajeve.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi