Poznat sastav reprezentacije Bosne i Hercegovine za duel protiv Crne Gore
FOTO: RSBiH

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Poznat sastav reprezentacije Bosne i Hercegovine za duel protiv Crne Gore

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Podgorici igra susret šestog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv saelekcije Crne Gore.

U prošlom kolu naši momci su u Cazinu savladali Sloveniju sa 27:26 i tako zakoračili skoro pa sigurno na EURO, ali ipak treba sačekati rasplet večerašnjih utakmica u svim grupama.

Vjerovatno će naši momci na EURO kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Naravno, protiv Crne Gore očekujemo još jednu dobru partiju izabranika Irfana Smajlagića gdje bi pozitivnim rezultatom završili sve i ne bi pratili ostale rezultate.

Naš tim je trenutno trećeplasirani na tabeli najboljih trećeplasirnaih ekipa sa dva boda kada se oduzmu bodovi protiv posljednjeplasiranih reprezentacija u grupama u našem slučaju to je Kosovo.

Vjerujemo da nas u Podgorici očekuje vrlo dobra rukometna predstava.

Selektor Smajlagić je i odredio naš sastav za duel protiv Crnogoraca.

Zmajevi danas igraju u sastavu

2. Milan Vukšić
5. Mirko Herceg
9. Adi Mehmedćehajić
10. Marko Panić
12. Benjamin Burić
14. Mirsad Terzić
15. Adin Faljić
16. Admir Ahmetašević
17. Luka Perić
21. Nedim Hadžić
23. Dino Hamidović
26. Igor Mandić
28. Srđan Predragović
32. Vlado Draganić
34. Marko Davidović
80. Amir Muhović

Susret Crna Gora - Bosna i Hercegovina počinje u 18 sati, a u istom terminu igraju se i preostale utakmice posljednjeg kola kvalifikacija u ostalim grupama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi