Senjamin Burić može biti pozitivan primjer svih bh. reprezentativcima!

Večeras ipak neće biti u kombinaciji

Senjamin Burić može biti pozitivan primjer svih bh. reprezentativcima!

S. Mlaćo

Senjamin Burić je još jednom pokazao koliko voli našu zemlju i rukometnu reprezentaciju.

Iako je stigao pod povredom, Burić je odlučio nastupiti za našu selekciju protiv Slovenije u Cazinu gdje smo prije par dana upisali vrijednu pobjedu 27:26 i skoro zakoračili na EURO.

Večeras gostujemo Crnoj Gori i nadamo se novoj kvalitetnoj partiji.

Senjamin Burić neće biti u kombinaciji, što je i potvrđeno iz RS BiH.

"Naš sjajni pivot Senjamin Burić nije u sastavu za večerašnji duel u Podgorici protiv Crne Gore. Senko je došao povrijeđen na okupljanje, a iako je njegov klub insistirao da ne nastupi zbog predostrožnosti, kako se povreda lakta ne bi pogoršala, Senjamin je odlučio da odigra barem jednu od dvije utakmice za svoju domovinu na vlastitu odgovornost. O

Odigrao je sjajno cijeli susret u Cazinu protiv Slovenije i bio najefikasniji u bh. timu. Odigrao je fenomenalno i herojski. Potez koji dokazuje koliko je privržen dresu nacionalnog tima. Senko, respekt veliki za tebe!“, stoji u objavi.

Oglasi

Naš tim je trenutno trećelasirani na tabeli najboljih trećeplasiranih ekipa sa dva boda kada se oduzmu bodovi protiv posljednjeplasiranih reprezentacija u grupama u našem slučaju to je Kosovo.

Vjerujemo da nas u Podgorici očekuje vrlo dobra rukometna predstava.

Selektor Smajlagić je i odredio naš sastav za duel protiv Crnogoraca.

Zmajevi danas igraju u sastavu: Vukšić, Herceg, Mehmedčehajić, B.Burić, Terzić, Faljić, Ahmetašević, Perić, Hadžić, Hamidović, Mandić, Predragović, Draganić, Davidović, Muhović.

Susret Crna Gora - Bosna i Hercegovina počinje u 18 sati, a u istom terminu igraju se i preostale utakmice posljednjeg kola kvalifikacija u ostalim grupama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi