Luka Perić: Ovo nije kraj

Reakcije nakon plasmana na EP

Luka Perić: Ovo nije kraj

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo treći put u nizu nakon sjajne utakmice i pobjede u Podgorici protiv Crne Gore rezultatom 25:23.

U Podgorici fenomenalnu partiju odigrao je mladi krilni igrač naše selekcije Luka Perić koji je psotigao pet golova.

Perić je član Borca, a od naredne sezone ćemo ga gledati u dresu RK Celje.

Nakon utakmice u Podgorici Perić je dao izjavu i naglasio kako ovo nije kraj. Optimizam sv akako koji nas raduje.

"Svi igrači su bili na visokom zadatku od najstarijih od najmlađih. Shvatili smo ozbilnost utakmice, nismo dozvolili opuštanje. Ja bih da pohvalim ekipu na zalaganju kao i stručni štab. Sretni smo i idemo na EURO kao drugopalsirani u grupi", rekao je Perić i dodao:

"Ovo nije kraj, trudit ćemo se da na Evropskom prvenstvu odradimo još bolji posao."

Oglasi

Izjavu možete pogledati OVDJE.

Ranije je poznato da će na prvenstvu Evrope učestvovati domaćin Njemačka i tri najbolje selekcije sa prošlog prvenstva Evrope, a to su Švedska, Danska i Španija.

Ostalih 20 selekcija dobili smo kroz kvalifikacije, a tu će biti i sve selekcije iz regiona osim Kosova.

Tako ćemo na Evropskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj u januaru 2024. godine gledati i ove reprezentacije: Portugal, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija, Island, Češka, Austrija, Rumunija, Farska Ostrva, Nizozemska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Švicarska, Gruzija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska i Poljska.

Žrijeb za Evropsko prvenstvo je na rasporedu u 10. maja ove godine u Dusseldorfu.

Na EURO-u će se formirati šest grupa sa po četiri reprezentacije, a dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe će izboriti plasman u drugi krug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi