Bh. rukomet poskupio

Nove cijene od nove sezone

Bh. rukomet poskupio

Haris Zilić

Uskoro nas očekuju novi izazovi u bh. rukometu.

Nova sezona za rukometaše počinje 10. setpembra, a za rukometašice sedam dana kasnije.

UO RSBiH na nedavnoj sjednici odnio je odluku o skraćivnaju lige u obje konkurencije.

Tako će iz muške PLBiH u anrednoj sezoni ispasti pet ekipa, a ulaze tri prvaka iz prvih liga, tačnije prvak Prve lige FBiH-sjever, prvak Prve lige FBiH-jug i prvak Prve lige RS.

U ženskoj konkurenciji isapdaju dva tima od 11, a ulazi pobjendik baraža kojeg će igrati prvak Prve lige FBiH i prvak Prve lige RS.

Pored navedenog promjena će biti i u poskupljenju kotizacije, taksi za sudije i službena lica.

Oglasi

Tako će visina kotizacije za muške ekipe u sezoni 2022/2023 iznositi 5.000,00 KM po ekipi. Poređenja radi, sa predcovid sezonom, kotizacija je iznosila 4.000,00 KM.

Što se tiče taksi za službene osobe, i one će od naredne sezone biti veće. Taksa za delegata će umjesto dosadašnjih 270 KM od naredne sezone iznositi 300 KM, dok će taksa za sudijski par umjesto dosadašnjih dva puta po 250 KM od naredne sezone iznositi dva puta po 280 KM.

Tako će klubovi od nove sezone plaćati sudije 90 KM više, a kotizaciju za cijelih 1.000 KM više.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U vrijeme kada se svi borimo sa finansijskim turbulencijama, i onako teška situacija za klubove bit će još otežana.

Vdijet ćemo kako će se to sve odraziti na rad klubova u narednom periodu gdje je novac ključan za stabilizaciju i kvalitetan rad kluba.

Top Komentari

Labile
Pa nije plin da poskupi, cuj bh. rukomet poskupio hahahah
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi